fredag 25 maj 2012

Ny trepoängare för Örgryte?

Allsvenskan må ha uppehåll, men varken vi eller ÖIS tar ledigt för det. Klockan fyra på lördag är det match för Örgryte igen, denna gången är det FC Trollhättan som står för motståndet på Gamla Ullevi.

Hemmalaget Örgryte är fortsatt obesegrade den här säsongen och placerar sig just nu på en tredje plats i tabellen, en poäng bakom Kristanstads och fyra bakom Lunds BK. Laget kommer senast från en dyrköpt 2-0-seger i derbyt mot Utsikten. Tommy Lycén och Hannes Sahlin drog på sig varsitt rött kort och Jakob Lindström noterades för sin tredje varning för året och är därmed avstängd. De två sistnämnda har varit två av Örgrytes absolut bästa spelare och är oerhörda avbräck för Hans Prytz. Sebastian Johansson är däremot tillbaka från avstängning och lär gå rätt in i startelvan. Örgryte gjorde en bra match sist, man dominerade första 20-25 och gjorde två tidiga mål, sedan höll man undan med två man mindre på plan i en halvtimme. Abrahamsson gjorde en bra match i målet och både Holländer och Johan Pettersson ska ta med sig sina prestationer till morgondagens match.

FC Trollhättan har inlett säsongen lite knackigt. Laget har två vinster och en oavgjord på de sex inledande omgångarna och kommer från två raka torsk mot nykomlingarna Utsikten (hemma 0-1) och IK Gauthiod (borta 1-2). De spelarna som sticker ut lite extra för oss göteborgare är speciellt Boyd Mwila och Edwin Phiri, som båda spelat i Örgryte. I laget finns också b la Imer Beqiri och Daniel Janevski från BK Häcken och Johan Lundgren från IFK Göteborg. Kollar man på Trollhättans hemsida ser man att laget satsar ungt, den äldsta mittfältaren är född -88 och nästan hela truppen består av nittiotalister. Trollhättan har inget vidare namnkunnigt lag och både Boyd Mwila och Edwin Phiri har sett sina bästa dagar som fotbollsspelare. Mwila må vara snabb, men mycket mål gör han inte nu för tiden, senast var han t o m bänkad. Tränare Jesper Ljung (med förflutet i BK Häcken) har en tuff uppgift att leda laget i år.
    De båda bröderna Josef och Chady Daoud är skadade. Jesper Thorsell är också han borta från spel. 

Prytz kommer få ändra en hel del i startelvan imorgon. Abrahamsson står i mål och mittlås bildar Jonsson och Leinar. Till höger spelar Christofer Bengtsson, men vem tar platsen till vänster? Joakim Hall såg ostabil ut i sitt inhopp mot Utsikten, men kan komma att få starta. Pontus Otterstedt är annars ett alternativ, även om han kanske inte är så van på den platsen. På mittfältet lär Holländer fortsätta centralt och bredvid honom ersätter Johansson den avstängde Lundström. Det ska bli väldigt intressant och se hur dessa två fungerar tillsammans. Pettersson fortsätter till höger, men vem som ersätter Lycén till vänster är tveksamt. Björkeryd? På anfallet lirar Emil Karlsson tillsammans med antingen Hedman eller Wallén, det känns hugget som stucket. Jag skulle gissa på Wallén.

Trots de jobbiga avstängningarna tror jag Örgryte tar en relativt komfortabel seger imorgon. Trollhättan är inget speciellt bra lag och vill ÖIS fightas med Lund i toppen krävs det vinst i såna här matcher, inget snack om saken.

Gamla Ullevi 16.00 

EDIT: Christofer Bengtsson saknas pga av skada och det gör med all sannolikhet att Otterstedt spelar till höger och Hall till vänster i försvaret.

Truppen: Peter Abrahamsson, Fredrik Andersson, Joakim Hall, David Björkeryd, Jonathan Lindström, Oskar Wallén, Johan Hedman, Emil Karlsson, Pontus Otterstedt, Robin Jonsson, Markus Anderberg, Filip Holländer, Sebastian Johansson, Johan Pettersson, Alexander Jeremejeff, David Leinar

4 kommentarer:

Anonym sa...

4a pinnar efter Lund eller?

Straffpunkten sa...

Ändrat. Tack!

Anonym sa...

Bengtsson spelar inte imorgon, pga skada

Straffpunkten sa...

Står längst ner i inlägget.

Skicka en kommentar