söndag 22 april 2012

Det blev Wandersons match..

GAIS startade precis som vi förutspådde innan matchen med Olsson på anfallet och Bassombeng på högerkanten. GAIS-bekantingen Bobbie Friberg da Cruz saknades i bortalaget och ersattes av Tkalcic.

Första halvleken är inget vidare egentligen. Norrköping kopplar greppet kring matchen efter Mervan Celiks skada efter en kvart. Har två riktigt farliga målchanser, men Sillanpää är i vägen. Bassombeng gör det bra på sin kant mot Florén, men får allt som oftast inte med sig några gaisare upp i anfallet. Wanderson blixtrar till då och då och Andreas Johansson hade uppenbara problem med brassen, speciellt vid det underbara 1-0-målet precis innan halvtidsvilan. Johansson tappar boll utanför straffområdet, Wanderson fångar upp den, trippar lite och resten är historia. Stenhårt skott rakt upp i krysset ett par meter utanför straffområdet. Finare än så blir det inte. Kanske, kanske årets mål.
   0-0 hade varit ett klart rättvist resultat efter första, men ack så viktigt mål för både GAIS och speciellt Wanderson själv.

I andra halvlek får GAIS en drömstart. Ayarna drar på ett skott från långt håll, får en halvträff, men Hassan i målet står förstenad och bollen går in bredvid honom. Målvaktstabbe helt klart, men 2-0 är det. Resten av halvleken är inget att hurra över. GAIS kontrollerar matchen totalt och närmare än Andreas Johanssons ribbskott i sista minuten kom inte inte bortalaget.
 - Riktigt skönt. Det förtjänade vi, sa Axén efter matchen.

STORT PLUS för Wanderson. Mår han bra, mår GAIS bra. Sillanpää gör också en jättematch med tre fantastiska räddningar. Aldrig att Dime petar honom om han fortsätter såhär. Bassombeng gör också en bra match, springer mycket och gav Florén problem under hela matchen. Ayarna måste också lyftas fram. Lundgren gav stabilitet till försvaret och Erik Johansson gör återigen en fin insats. Florén, som fick hoppa in för Celik efter en kvart, gör det också (förvånansvärt) bra. Ett litet minus ändå till Jakob Olsson, som hade det jobbigt på anfallet idag. Kämpar och sliter, men gör inte mycket rätt. Där finns utrymme för förbättring.

Avslutningsvis måste man ännu en gång påpeka hur viktig och skön den här segern är för Axén och GAIS. Att Wanderson får göra mål är dessutom en rejäl bonus. Detta behövdes verkligen inför kanske årets svåraste match mot Elfsborg i Borås.

4100 på plats idag, i lägsta laget. Men får väl ses som okej med tanke på väder och motståndet.