torsdag 26 april 2012

GAIS-förlust i Borås

GAIS fick en tuff matchförberedelse när det visade sig att kapten Lundgren inte kunde spela. Angus ersatte och Johansson fortsatte på mittbackspositionen. Tornblad blev skrällen i startelvan och ersatte Jakob Olsson på anfallet.

GAIS inledde bäst, överraskande bra. Tornblad fick ett läge direkt, men tog för lång tid på sig med bollen och chansen försvann. Ju längre matchen gick blev dock Elfsborg bättre och bättre. Efter 15 minuter hade man tagit över helt. I tjugonde minuten fick Ishizaki ett skottläge, laddade bössan och får på ett bra pressat skott som smiter in bakom Sillanpää. Perfekt skott av ”Ishi”, speciellt med tanke på det våta underlaget. Tungt för GAIS, som nu började hänga med huvudena rejält. Elfsborg tog över mer och mer och spelade stundtals riktigt bra. Såg riktigt jobbigt ut för GAIS, men efter halvtimmen spelad ger Elfsborgs Stefan Larsson bort bollen (bokstavligen) till Linus Tornblad, som tackar och tar emot. Tornblad springer mot Höje, tänker skjuta med vänstern, men avslutar med höger yttersida och 1-1 är ett faktum. Ett psykologiskt viktigt mål för GAIS, som var på väg utför rejält. Elfsborg tappar i och med detta mycket av sitt övertag och GAIS lyckas komma med i matchen igen, men 1-1 står sig när domaren blåser i pipan.

I andra halvleken rivstartar Elfsborg och får ett tidigt 2-1-mål signerat Amadou Jawo. Viktigt för Elfsborg, som tappade mycket av sitt spel efter 1-1-målet. Efter målet händer egentligen inte särskilt mycket. Elfsborg lägger sig lägre i banan och börjar spela på resultatet, vilket gör att GAIS inte får några ytor att jobba med. En riktigt tråkig halvlek med andra ord. GAIS lyckas dock sätta rejält press på Elfsborg sista 10, imponerade med tanke på att Florén skadade sig med sex minuter kvar av ordinarie tid (GAIS hade inga byten kvar). Man lyckas dock inte kvittera och inkasserar säsongens andra förlust.

Tung förlust för GAIS, men man gör ändå en bra insats. Elfsborg borta är kanske årets svåraste match och som Elfsborg presterat hittills tyder mycket på att guldet hamnar i Borås i år.
    Satt och funderade på i halvtid vart Bassombeng är någonstans. Tror inte jag såg honom en enda gång under första halvlek och i andra var han inte ett dugg bättre. Nu tog han sig iofs för låret när han blev utbytt och det kan vara en förklaring till varför han var totalt värdelös idag. Markus Gustafsson gjorde heller ingen gaisare glad idag, mycket felpass och bolltapp. Wanderson är lite upp och ner, inleder riktigt bra, men faller bort under matchens gång. Han har en bit kvar. Florén är bra på sin kant i första, hittar många fria ytor, men faller bort under andra. Hoppas för övrigt inte hans skada är allvarlig. Ayarna är en av GAIS bästa idag, vinner mycket boll och många närkamper. Tornblad gör det också bra, förutom målet så är han stark i kroppen och han är definitivt något för startelvan också i nästa match. Erik Johansson och Calum Angus gör båda bra matcher, men det är klart att kapten Lundgren saknas. Jawo får alldeles för mycket tid på sig vid 2-1-målet. Romario gör ett ganska piggt inhopp i matchen, men har svårt att skapa något på egen hand.

Axén sa efter matchen att laget går framåt igen, men jag vet inte riktigt idag. 1-1-målet bjöd Elfsborg på helt och hållet och även om hemmalaget blixtrar till ibland så gör man överlag en ganska dålig insats.