söndag 27 maj 2012

Del ett: Vårsäsongens elva

Henri Sillanpää

Tom Söderberg, Erik Johansson, Mattias Östberg, Hannes Sahlin
Rene Makondele, Martin Ericsson, Jakob Lindström, Tobias Sana
Emil Karlsson, Waris Majeed

Bänk: Christoffer Källqvist, Kari Arkivou, John Andersson, David Moberg Karlsson, Filip Holländer, Oscar Lewicki, Mikael Dyrestam

Målvaktsplatsen var riktigt klurig. Jag har imponerats av Sillanpää i år och anser att han är en av få som presterat i GAIS. Visst har han väl kanske släppt in något tvivelaktigt mål, men tycker att han skött sig bra överlag. Källqvist och Abrahamsson är tätt bakom, men Alvbåge har gjort ett misstag för mycket för att ens bli påtänkt.

Backlinjen känns ganska given. Johansson är GAIS bästa spelare hittills och har imponerat i samtliga matcher fram tills den 93e minuten mot AIK. Östberg är en hjälte i Häckens backlinje, en riktig kämpe som blir bättre ju äldre han blir. Sahlin är en helt fantastisk värvning ÖIS lyckats med och han har presterat både som mittback och till vänster i försvaret. Håller garanterat för högre spel än Division 1. Söderberg har inte riktigt fått plats i mitten när Ali Kahn och Östberg varit disponibla, men han har fått chansen på ytterbacken och verkligen tagit den. Ett utropstecken, som utan sina skade- och sjukdomsproblem, hade kunnat vara riktigt långt framme idag.

Mittfältet känns också ganska självskrivet. Både Sana och Makondele spelar till vänster, men jag var tvungen att ha med båda. Tobias Sana har varit fantastisk de matcher han spelat och frågan är om Blåvitt inte hade legat topp fem nu om han inte skadat sig. Makondele är utan tvekan en av Allsvenskans bästa spelare och bidrar något enormt till Häckens offensiv. Han kommer bli svårersättlig när han väl lämnar. Martin Ericsson är som pånyttfödd i Häcken och har en stor del i lagets framgångar denna våren. Hoppas bara han får stanna på Hisingen nu. Jakob Lindström är född 1993 och är redan nu en general på Örgrytes mittfält, han besitter fantastiska kvalitéer och med rätt val i karriären kan han gå mycket långt.

Anfallet var solklart. Waris leder skytteligan i Allsvenskan och är en av de mest talangfulla spelarna som Sverige sett på mycket länge. Emil Karlsson leder Division 1 Södras skytteliga och han har verkligen överraskat positivt i år. Mycket av Örgrytes offensiv hänger på honom och ska laget gå upp i år gäller det att Emil fortsätter leverera.

På bänken satsar jag ungt. Lewicki har ofta imponerat och nästa år kommer han garanterat vara en av Allsvenskans bästa mittfältare (Häcken gör honom till nya Anders Svensson?). Utsiktens John Andersson har tyvärr haft skadeproblem i år, men visade i andra halvleken mot ÖIS att han är en riktigt duktig mittfältare. Hade gärna sett hur han hade klarat av spel på en högre nivå. Moberg Karlsson har gjort stort intryck på mig och han har visat att han kan bli en viktig kugge i Blåvitts lagbygge om 1-2 år. Dyrestam ville jag ha med i startelvan, men han fick en plats på bänken istället. "Dyre" har, på grund av skadeproblem, inte spelat mycket, men när han väl gjort det har han varit outstanding. Tänk vart han hade varit idag utan sina skadeproblem. Holländer är en stor talang, som ännu inte riktigt blivit upptäckt. Kan gå långt om allt vill sig väl. Kari Arkivou är kanske Allsvenskans bästa vänsterback och har visat sig vara oerhört viktig för Häckens och speciellt Makondeles spel. Tyvärr verkar han gjord av glas. Som andremålvakt valde jag mellan ”Krickan” och Abrahamsson och valet föll på den förstnämnde, som gör mycket färre misstag den här säsongen än tidigare säsonger.

Hur ser er elva ut?

0 kommentarer:

Skicka en kommentar