tisdag 29 maj 2012

Del två: Vårsäsongens..

.. överraskning: Emil Karlsson
Kom till ÖIS från Skövde innan säsongen och har levererat rejält hittills. De flesta av hans mål har hållit hög klass och det är nog många som är förvånande över vilken kapacitet han verkligen besitter. Kämpar som ett djur matcherna igenom och är viktig för Örgrytes offensiv.

.. värvning: Hannes Sahlin
ÖIS har gjort två riktigt bra värvningar i Sahlin och ovan nämnde Karlsson. Sahlin fick vikariera som mittback i början, men har sen flyttats ut till vänsterkanten. Hannes har inte gjort en enda dålig match hittills och är en av ÖIS viktigaste spelare i år.

.. MVP: Tobias Sana
Fanns en del att välja på, men valde tillslut dribblern Sana. Bidrog överraskande mycket till Blåvitts offensiv och var en av få ljusglimtar i laget. Faktum är att Göteborg inte lyckades vinna en enda match efter hans skada (0-4-1). Fortsätter han briljera efter uppehållet lär Blåvitt skörda många poäng.

.. besvikelse: GAIS
”Blåvitt” var med i snacket, men GAIS vann en betryggande seger till slut. Femma i fjol, nu näst sist och stundtals katastrofalt spel. Något måste hända, annars väntar Superettan.

.. flopp: Daniel Sobralense
Brassen vinner den här kategorin helt överlägset. I de matcherna han fått chansen har han varit usel, bedrövlig, sämst. Lägg där på att han är högavlönad och värvad som startspelare. Hem till Brasilien i sommar?

.. idioter: Ultras Göteborg
Blåvitt hade gått till pausvila med två poäng mer och en derbyvinst i bagaget utan dem, mer behöver jag inte säga.

.. bästa spelare: Waris Majeed
Stod mellan Waris och Makondele och valet föll på den förstnämnde på grund av hans fem mål mot Norrköping. Majeed har något alldeles extra och frågan är om vi får se honom i Allsvenskan igen?

.. bästa match: BK Häcken – Malmö FF
Skåningarna var, eller är, guldfavoriter i årets upplaga av Allsvenskan och även om Häcken räknades som en outsider så var MFF favoriter i den här matchen. Det blev 5-0 och Pontus Jansson drömmer fortfarande mardrömmar om Waris Majeed. En fantastisk match.

.. sämsta match: GAIS – BK Häcken
Egentligen var båda Syrianskas matcher mot Häcken och GAIS tråkigare, men det här var premiär och derby dessutom. Förväntningarna var skyhöga, men de knappa 10000 som var där fick se en tråkig 0-0-match.

Brassen snor åt sig bollen efter att Andreas Johansson tappat den, trippar lite och skjuter sedan bollen stenhårt upp i krysset. Det bästa Wanderson gjort hittills den här säsongen. Bubblare: Martin Ericssons frisparksmål mot Syrianska.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar