onsdag 9 maj 2012

Häcken möter svårspelade Gefle

BK Häcken har två raka vinster och imponerade senast när man bortaslog Åtvidaberg med 3-0. Vid vinst imorgon går laget upp på andraplats i tabellen, men faktum är att Häcken inte gjort mål i en hemmamatch mot Gefle på snart sex år.

Visserligen möttes inte lagen på Rambergsvallen under 2007 och 2008, men senaste gången Häcken slog och gjorde mål på Gefle hemma var oktober 2006, då det blev 4-1. 2009 och i fjol blev det 0-0 och 2010 vann Gefle med 2-0, efter mål av Gerndt och Jonatan Berg. I år har Gefle inlett lite sämre än normalt, endast fem poäng har man mäktat med på de sju första omgångarna. Senast förlorade man hemma mot Norrköping med 2-0. Lagets enda seger kom borta mot Kalmar i omgång fem (1-0). Trots den knackiga inledningen så förfogar tränare Pelle Olsson över en av de bättre Gefle-trupperna på mycket länge, med spelare som Mikael Dahlberg, Jonas Lantto, Johan Oremo, Mattias Hugosson och Jakob Orlov. Den dåliga säsongsinledningen kanske beror just på att laget inte längre kan slå underifrån som man brukar? Utan att ha sett Gefle särskilt mycket i år kommer Häcken behöva se upp för Lantto och Orlov imorgon, två skickliga spelar som ofta hittar varandra på plan.

Häcken imponerade som sagt senast, man gjorde ingen perfekt insats, långt ifrån, men man vann enkelt och spelade oerhört stabilt i 90 minuter. Imorgon är kapten Ali Kahn avstängd och på skadelistan återfinns nu endast Bjurström och Henriksson. Hernandez är inte redo för a-lagsspel och Wahlström "tänker inte skynda" enligt GPs Mattias Balkander. 
    Framför Christoffer Källqvist är Östberg och Tom Söderberg givna i mittförsvaret i MAKs frånvaro och Arkivou spelar till vänster. Till höger startade Forsell sist, men Frölund skulle lika gärna kunna ta den platsen imorgon. 

På mittfältet är konkurrensen stenhård och i den här matchen är det nästan omöjligt att sia om de centrala mittfältspositionerna. Lewicki är tillbaka efter avstängning och jag vet om att Gerhardsson håller honom högt. Elvby gjorde en bra match senast, men lär knappast vara med i diskussionerna. Martin Ericsson har varit en av Häckens bästa hittills, Chatto är i sina bästa stunder en av Allsvenskans bästa mittfältare och Drugge gjorde ett mål och en assist senast. Ericsson känns given (om han är fit för 90 min) och jag tror nog att PG kommer ge Drugge chansen från start, vilket innebär att någon av Lewicki och Chatto bänkas. Jag chansar på Lewicki. Makondele är given på vänsterkanten och min personliga favorit Anklev bör få starta på andra kanten. På anfallet sprintar Waris.

Nu börjar det bli en enorm konkurrens i Häckens trupp när spelare börjar komma tillbaka från skada. Både på gott och ont. Häcken har nu fyra riktigt duktiga mittbackar i laget, det är tur att Tom är såpass bra på ytterbacken. Vasquez är snart 100% och blir en offensiv förstärkning. Tycker det är lite ”synd” om Jesper Westermark här, imponerar stort i U21, men lär hamna långt ner på PGs lista när truppen är skadefri. Sett till bredden är Häcken absolut ett guldlag, frågan är bara hur länge vissa spelare orkar sitta på bänken?

0 kommentarer:

Skicka en kommentar