fredag 4 maj 2012

Lånerapport

GAIS

Johan Pettersson
Lånades inför säsongen ut till Örgryte IS, lånekontraktet sträcker sig fram till 1 augusti 2012. "Byter grönsvart mot rödblått. ÖIS nästa!" skrev den 22-årige mittfältaren på sin Twitter när avtalet var underskrivet. Det framkom uppgifter från GAIS-håll om att de betalar all Johans lön under lånetiden som en form av solidarisk kompensation för att man tog Jakob Olsson på free transfer. Efter en bra start på försäsongen där han till och med kom med i målprotokollet några gånger så har han bara spelat en seriematch, premiären mot Skövde. Matchen mot Karlstad missade han på grund av magsjuka och den senaste mot LB07 satt han på bänken hela matchen. Johan sitter på ett utgående kontrakt och frågan är om han återvänder till GAIS eller stannar permanent hos ÖIS.

Erik Berthagen
Den unge Mölnlyckesonen Erik Berthagen lånades inför säsongen ut till Glenn Hyséns Utsikens BK i hopp om att få mer speltid. Utlånet har hittills inte blivit någon succé utan Erik har bara fått spela en match av tre. Dock har det redan börjat snackas om att förlänga lånet som egentligen går ut 1 augusti i år till över resten av säsongen. - Jag tränade Erik i GAIS och var med att flytta upp honom till U21, för att sedan slussa vidare honom till GAIS A-lag. Det är klok fotbollsspelare med bra kvaliteter som passningsspelare och med blick för spelet. Det gör att vi även kan använda honom på mittfältet, säger John Dohlsten, assisterande tränare för Utsikten till lagets hemsida.

Gzim Istrefi
Den 20-årige anfallaren med albanskt ursprung lånades inför säsongen ut till Superettalaget Ljungskile SK, lånekontraktet sträcker sig över resten av säsongen. Det har blivit 3 inhopp för Gzim, men än så länge har han inte hittat nätet. -Han är en bra spelare men som behöver få speltid. Han kommer att passa väl in i den grupp som vi har byggt upp i Ljungskile, säger LSKs sportchef Lennart Göransson till GAIS-sidan 1894

Jonas Lindberg
Lånades inför säsongen ut till storsatsande superettanykomlingarna Varberg BOIS. Den 23-årige mittfältaren har fått spela i lagets samtliga fyra inledande matcher och har stått för en målgivande passning. "Myggan" som han också kallas har allsvensk rutin i form av spel i 26 allsvenska matcher för GAIS men verkar inte ingå i Axéns planer för den här säsongen.

IFK Göteborg
Markus Sandberg
17 matcher fick den 21-årige målvakten vakta IFK Göteborgs mål den förra säsongen, inför den här säsongen värvades John Alvbåge in som första målvakt och bakom honom fanns Erik Dahlin. Därför valde man att låna ut Markus till Ljungskile för att kunna erbjuda målvaktstalangen speltid, det har han fått också i form av fyra matcher mellan stolparna i LSK-målet. Någon succé har det inte blivit då han har fått släppa in 5 mål under de 4 inledande matcherna.

Nicklas Bärkroth
När Blåvitt plockade in namn som Farnerud, Gerzic och Sobralense minskade chanserna till speltid radikalt för lagets befintliga mittfältare. Det insåg Nicklas och tog chansen att lånas ut till portugisiska Benfica. Låneavtalet i sig är av en invecklad sort som innebär att den 20-årige mittfältaren direkt lånas ut till Benficas "farmarklubb", UD Leiria, som likt Benfica spelar i den högsta divisionen. Efter att lånet är avslutat (1 augusti 2012) så har Benfica en köpoption på honom, men han lär återvända hem redan nu i maj. Tiden i Leiria har varit kaosartad i form av ekonomisk turbulens som gjorde att klubbens egenägda spelare gick ut i strejk inför förra ligamatchen. Laget valde trots det att spela matchen med de åtta spelare som man hade på inlån, däribland Nicklas. Det har blivit 6 matcher honom i klubbens regi, varav den mest uppmärksammade prestationen är hans "Rabona"-assist.
Pär Ericsson
Värmlänningen var likt Nicklas en av de som fick göra plats åt nyförvärven i storsatsande Blåvitt. Det var inför säsongen 2009 23-åringen värvades från GAIS, övergångssumman sägs vara den största i GAIS historia och i media spekulerades det om en summa på 6 miljoner + vidareförsäljningsklausuler. Succén i Blåvitt uteblev dock och Pär har sedan dess fått snålt med speltid. Inför förra säsongen lånades Pär ut till Mjällby, dit han nu återvände även inför den här säsongen. Lånet har likt förra säsongen blivit lyckat och Pär har hunnit med att göra 4 mål på 6 matcher, och har i och med det placerat spelare som Erton Fejzullahu och Marcus Pode på bänken.

Sebastian Eriksson
"Lånades" ut till Cagliari med en tydlig köpoption inbakat. Låneavtalet innebar att att Sebastian skulle träna upp sitt korsbandsskadade knä nere i Italien för att sedan köpas loss helt av klubben. Om man får tro hans Twitter så ser det ut att gå lite knackigt med rehaben. Den första augusti, då hans låneavtal löper ut, får vi se hur se ifall Cagliari väljer att köpa loss honom eller släppa tillbaka honom till Blåvitt.

BK Häcken

Inga utlånade spelare

Örgryte IS

Inga utlånade spelare

0 kommentarer:

Skicka en kommentar