måndag 14 maj 2012

MFF kvitterade sent

IFK Göteborg spelade idag 2-2 mot Malmö FF efter att ha tappat ledningen två gånger om. MFFs Alex Nilsson kvitterade med bara två minuter kvar.

Stahre överraskade en del med sin startelva idag igen. Allansson, Dyrestam och Moberg-Karlsson tog en startplats och EM-uttagna Hysén startade på vänsterkanten. Allansson återfick sin högerkant och Sobra fick en välförtjänt bänkplats.

Matchen inleddes ganska piggt, men det blev aldrig någon direkt farlig målchans förrän efter 25 minuter, då Söder gör ett bra nummer och frispelar Hysén, men Johan Dahlin gör en bra räddning. Blåvitt spelar bra, får matchen dit dem vill och efter en halvtimme kommer 1-0. Hysén slår en djupledsboll till DMK, som i sin tur slår in bollen till Söder. Robin är ruskigt stark mot Daniel Andersson i mitten och kämpar in sitt första mål för säsongen. Det är inte speciellt snyggt, men oj så viktigt. Tio minuter senare har Ranégie en farlig nick, men Jonsson är en räddande ängel och det känns som att Blåvitt kommer gå in i halvtidsvilan med en ledning. Då plötsligt slår Simon Thern till med en minut kvar, fint framspelad av Jiloan Hamad avslutar han snyggt från en position precis utanför straffområdet. Fint fotbollsmål av skåningarna, men blytungt för Blåvitt.

Andra halvleken inleds lite som den första. Den första riktigt heta chansen kommer efter 68 minuter. Hysén vänder bort Pontus Jansson och kommer fri, men istället för att avsluta själv passar han Söder, som får en felträff och bollen går långt utanför. Tre minuter därpå är det Söders tur att passa fram Hysén i ett bra läge, men ännu en gång är avslutet alldeles för tamt. Malmö skapar inte mycket farligt, men Daniel Larsson har ett skott strax utanför Alvbåges vänstra stolpe efter 73 minuter. Efter 77 minuter kommer 2-1, Dyrestam slår ett fint inlägg som Pontus Jansson (snyggt) skarvar in i eget mål. MFF trycker på i slutet, skapar några halvchanser, men Blåvitt ser ut att ta en fin seger. Alexander Nilsson ville annat. På den andra tilläggsminuten lyfter Malmö in bollen i straffområdet, Alex Nilsson tar ner bollen på knät och avslutar distinkt. Riktigt fint mål.

Blåvitt tappar alltså ledningen två gånger idag, båda baklängesmålen tillkommer i halvlekarnas sista minuter. Vart är fokusen? Varför lyckas de inte hålla sina ledningar? Det är något som inte stämmer i Göteborg. Laget gör en bra match och det hade inte alls varit orättvist om Blåvitt tagit tre pinnar idag. Samtidigt ska man tänka på att MFF är ett mycket sämre lag utan Ivo Pekalski och fick dessutom Wilton skadad efter en halvtimme. Med båda dessa på plan så hade matchen sett annorlunda ut skulle jag tro.
    Blåvitt skapar tillräckligt för att vinna idag. Söder har en jättechans och Hysén bör sätta minst en, men skärpan finns inte där idag heller.

Först och främst måste jag hylla Robin Söder, vilken revansch! Vilken match han gör. Han agerar tufft och smart. Har förutom målet flera fina genombrott, passningar och instick, men skulle som sagt gjort ett mål till. Moberg-Karlsson börjar jag gilla mer och mer. Orädd anfallare som gillar att avsluta. Bra assist till första målet. Tror vi kommer få se mycket mer av honom i år. Hysén är mycket bra, speciellt i första halvlek. Spelar otroligt klokt på mitten, men det där lilla extra saknas fortfarande. I år vinner han inte skytteligan, antagligen inte ens den interna, och det gäller för någon annan (Stiller) att kliva fram och axla den rollen. Farnerud måste också lyftas fram, jag tänker inte särskilt mycket på honom under matcherna, men han är otroligt skicklig och trygg med bollen. Waehler är bra, irriterar skiten ur Ranégie, det gula kortet han får i slutet hade han samlat på sig. Haglund gör inte sin bästa match, inte Allansson heller. Alvbåge kan inte lastas för målen, men kommer fel ut i vissa situationer. Dyrestam är bra och kommer betyda mycket för Blåvitts försvar. Hans prestation och inlägg vid 2-1 är superbt. Micke Stahre måste jag för en gång skull också hylla, idag var han rätt ute.
***
En sak Stahre och Edlund måste jobba mer på är fasta situationer. Blåvitts hörnor och frispark är urusla och de långa inkasten har väl bara varit farliga mot Häcken. Bättring krävs.
***
Blåvitt har nu Mjällby borta, GAIS borta och Kalmar hemma kvar innan uppehållet. Minst sju poäng, va? 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Pekalski är viktig för MFF men Sana var ju borta för blåvitt. Det betydde nog lite det också.

Straffpunkten sa...

Absolut, Blåvitt förlorar mycket av sin offensiva styrka med Sana borta, men jag skulle nog vilja påstå att MFF nästan är ett helt annat lag utan Pekalski. Erik Friberg har inte alls varit någon höjdare och var det inte igår heller.

Skicka en kommentar