torsdag 10 maj 2012

Nu måste GAIS vinna

GAIS åker upp till Södertälje på fredagen för att förhoppningsvis ta årets andra seger. Fjortonplacerade Syrianska står för motståndet.

GAIS stod senast för årets comeback i Allsvenskan när man hämtade upp 2-0 till 2-2 på stopptid med en man mindre på plan. Det är andra matchen i rad man vinner en poäng i matchens sista minuter. Positivt för GAIS är att man visar prov på ett starkt psyke och riktigt kämparglöd, negativt är att man fortfarande bara vunnit en match på åtta försök.

Efter Mjällby-matchen handlade mycket om domare Tobias Mattssons insats. Mats Persson blev såpass arg att han gick till verbal attack mot honom och nu riskerar böter. Har kollat på straffsituationen själv ett par gånger och självklart är det inte rätt att döma straff, Fejzullahu faller lättare än ett löv. Tack vare detta blev även Ekunde utvisad i slutet av matchen efter sitt andra gula och är avstängd idag. Högerbacksplatsen är alltså det största frågetecknet inför imorgon. Även Erik Johansson är avstängd (3 gula) och det är ett kännbart avbräck för Axén.

Sillanpää startar som vanligt i mål och framför honom är Kenneth Gustafsson given till vänster och Angus och Lundgren bildar mittlås. Högerbackspositionen är svår att sia om. Jag tror på Alexander Angelin, men det skulle lika gärna kunna bli Mirza Mujcic (född -94) som får starta där. På det centrala mittfältet startar med all sannolikhet Ayarna och Markus Gustafsson, till vänster är Celik given och till höger bör väl Jakob Olsson gå in efter att ha räddat poäng två matcher i rad? Bassombeng är tillbaka i truppen, men frågan är om han är redo för 90 minuter. På anfallet lirar Wanderson och Tornblad. Detta gör att GAIS har en riktigt bra bänk med Ijeh, Romario och Bassombeng, som kan kastas in om offensiven skulle kärva.

Jag trodde aldrig någonsin att Syrianska skulle kunna göra fyra mål borta mot Norrköping som man gjorde senast. Det fanns inte på min karta. Jag har sett Syrianska två gånger i år (mot Häcken och IFK) och i matchen mot BKH var de så otroligt dåliga och tråkiga att jag inte trodde det var sant. Visserligen har de haft en del skador på tongivande spelare och mot Peking visade Touma att han är lagets viktigaste spelare. När man har en skadefri trupp har man en ganska bra startelva med Chanko, Touma, Mourad, Arneng, Skendarovic och Sleyman, men det skulle förvåna mig om de inte åker ut i år. Bredden är för dålig och intresset är minimalt för Södertälje-klubben (se publiksiffrorna).

Nu är det bara tre poäng som gäller för GAIS. Inget annat.

GAIS: Henri Sillanpää, Dime Jankulovski, Fredrik Lundgren, Calum Angus, Kenneth Gustafsson, Reuben Ayarna, Jakob Olsson, Alexander Angelin, Mervan Celik, Eric Bassombeng, Markus Gustafsson, Wanderson do Carmo, Romario Sipiao, Peter Ijeh, Linus Tornblad, Mirza Mujcic, Malkolm Moenza, Enis Majlici
Ev. startelva: Sillanpää – Angelin, Angus, Lundgren, K. Gustafsson – Jakob Olsson, Ayarna, M. Gustafsson, Celik – Wanderson, Tornblad

0 kommentarer:

Skicka en kommentar