lördag 30 juni 2012

Jackpot för Örgryte

Örgryte IS – Oddevold 1-0
Lunds BK – Kristianstads FF 0-0
Utsiktens BK – Skövde AIK 2-0

Örgryte tog idag årets åttonde seger. Inför 1714 åskådare (bara drygt 200 mindre än Häcken) slog man toppkonkurrenten Oddevold med 1-0.

Jag valde Rambergsvallen före GU och såg därför inte matchen själv, utan fick följa Oskars liverapportering på Everysport. Wallén blev matchens enda målskytt när han i tionde minuten stötte in bollen i mål efter en hörna. Skytteligaledaren Johan Patriksson blev alltså mållös och Örgryte tog en oerhört viktig och skön seger.

Att sedan Lund spelade 0-0 och Utsikten besegrade Skövde var bara en ren bonus. Detta betyder att Örgryte nu tog över serieledningen och dessutom har skapat sig ett avstånd på sex poäng ner till tredjeplatsen. Det är nästan för bra för att vara sant. Nu möts också Oddevold och Lund i ett dubbelmöte och har ÖIS en gnutta tur (samtidigt som man slår Qviding x 2) kan man gå till uppehåll med tio poäng ner till tredjeplatsen och fyra poängs avstånd till Lund. Nog om det, Örgryte är heta, ruskigt formstarka och jag tvivlar på att någonting kan stoppa göteborgarna från att spela fotboll i Superettan nästa år. Det känns som att allting verkligen går som på räls för ÖIS just nu, vinsterna avlöser varandra och alla andra lag tycks mest vilja gå på semester. Samtidigt ska man inte ta ut något i förskott och det är fortsatt hårt jobb säsongen ut som gäller.
***
Fortsätter resultaten gå den här vägen så kvalar Utsiktens BK till Superettan redan år. Skämt åsido, men Utsikten, med Anton Hysén på bänken, dansade hem matchen mot Skövde idag. Skyttekungen Erik Svensson var avstängd och då passade Mergim Kica på att stänka in sina två första mål för säsongen. Kica blev blott den fjärde spelaren som gjort mål för Utsikten den här säsongen. Ska även nämnas att Utsiktens kanske bästa spelare, John Andersson, var avstängd och på skadelistan återfanns inte mindre än sex spelare. Sex raka matcher utan förlust nu, riktigt gött UBK, fortsätt så!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar