söndag 17 juni 2012

Örgryte krossade Sleipner

Det blev en väntad seger för sällskapet på gamla hemmaplanen Valhalla idag. Slutresultatet skrevs till 6-0 efter stor show av Markus Anderberg.

Hans Prytz överraskade en del med sin startelva idag. Hannes Sahlin (känning?) bänkades och in på vänsterbacken klev David Björkeryd. Holländer gick som väntat in centralt på mittfältet bredvid Johansson, men kanterna fick oväntat nog Jonathan Lindström och Markus Anderberg ta hand om. Ingen Tommy Lycén alltså. Wallén gick in på anfallet bredvid Emil Karlsson.

Första halvleken tillhörde ÖIS och bara ÖIS. Hemmalaget kontrollerade tillställningen totalt och Sleipner hade förvånansvärt lite att komma med. 1-0 kom drygt tjugo minuter in och mannen som öppnar målskyttet är ingen mindre än Markus Anderberg. Situationen är lite tilltrasslad och Örgryte är ytterst nära mål två gånger om innan Anderberg petar in bollen. Ett par minuter senare är samme man nära på att göra 2-0, men Robin Ahlberg i Sleipner-målet gör en bra räddning. Mannen som får sätta dit matchens andra mål är istället Robin Jonsson, som nickar in en perfekt slagen hörna av David Björkeryd. Matchen var inte ens 25 minuter gammal och redan då hade Örgryte satt spiken i kistan. Göteborgarna fortsatte framåt och efter 36 minuter gör Anderberg sitt andra mål när han petar in en frispark från assistkungen David Björkeryd.

Första delen av andra halvlek var inte mycket att hurra över. Örgryte hade en bekväm ledning och Sleipner kunde inte skapa mycket framåt. Tempot gick ner och jag tror nog bortalaget bara ville åka hem till Norrköping igen. Med tjugo minuter kvar av matchen kommer 4-0 och denna gången är det David Leiner som smäller dit den och nej, han nickade inte in den, han tog ner den och bombade bollen i mål ala Cristiano Ronaldo. Och det var inte över där, med tio minuter kvar gör dagens kung Anderberg sitt tredje mål för dagen när han fångar upp Lycéns inlägg och skjuter bollen i mål. Fem minuter därpå bestämde sig Johan Hedman för att också skriva in sig i målprotokollet och petar in en nick från Robin Jonsson. Matchen slutar förkrossande 6-0 och ÖIS-spelarna fick en väl värd stående ovation av publiken.

Markus Anderberg, vad hände där? Alla vet att han har det i sig, men han har fått orättvist (?) lite speltid av Hans Prytz i inledningen av säsongen. Nu fick han chansen från start och vad ska man säga? Han tog den. Kul för både honom själv och ÖIS, som nu får ett ännu konkurrenskraftigare lag. Matchen i sig var det inget snack om, Örgryte var totalt dominanta från första sekunden och vann hur enkelt som helst. Sleipner ska inte ha något att hämta mot ett lag som ÖIS, speciellt inte när man har flera duktiga spelare borta. Matchen påminde en del om 6-0-matchen mellan Häcken och Peking, men istället för Waris-show var det nu Anderberg-show. Jag skrev i införrapporten att ett tidigt mål för Örgryte skulle kunna göra så att resultatet rann iväg, men att det skulle bli så här bra hade jag aldrig kunnat tro. Tack för underhållningen!

Peter Abrahamssons ersättare Fredrik Andersson hade en lugn dag i målet, men gjorde ändå en stabil insats. Den förstnämnde är dock fortfarande ohotad etta i målet. Jonathan Lindström och Anderberg fungerade ypperligt på kanterna och man fick se ett par kantbyten domemellan ibland. Björkeryd fungerade mycket bra som vänsterback, men är det någon som vet varför Sahlin bänkades? Holländer tog avstängde Lindströms plats på mittfältet och gjorde det bra, såg en del fina passningar och crossbollar från hans sida idag. Jonsson/Leinar är ett riktigt bra mittlås och det är ganska imponerande hur målfarliga båda dessa herrar är

För Örgryte väntar härnäst ett formsvagt Kristianstad på söndag.