torsdag 28 juni 2012

Skador och elände

Philip Haglund är nästa man på IFK Göteborgs skadelista. Mittfältaren har ådragit sig en blödning i låret och kommer med 98% säkerhet missa matchen mot Djurgården. Sedan tidigare är Mikael Dyrestam, Sam Larsson och Hjalmar Jonsson frånvarande. Det verkar dessutom som Joel Allansson missar matchen mot Djurgården, om man får tro Philip Haglunds intervju med Matchdax.
***
I Örgryte är Jonathan Lindström fortfarande skadad. Ny på skadelistan kan Markus Anderberg vara, enligt Sambadefensiv. Han var, av någon okänd anledning, frånvarande på gårdagens träning.
***
Wanderson, Ekunde och Bassombeng är ”halvvägs in på plan” enligt Fredrik Lundgren. Idag är det exakt en vecka till matchen mot Örebro, hinner dem tillbaka?
***
I övrigt måste jag berätta om Utsiktens makalösa vändning i Reserv Elit. Göteborgs FF stod för motståndet på Ruddalen och efter 27 minuter stod det 4-0 till bortalaget. Ett ungt Utsikten reducerade två gånger om i första halvlek och det var bara början. Efter 70 minuter kom 4-3, tre minuter senare 4-4 och med tio minuter kom också 5-4 till UBK. Mycket positivt att anfallaren Dan Mönell fick göra två mål. Anton Hysén verkar också vara på gång och stod för ett mål och en assist, det dröjer nog inte länge innan han får spela i a-laget igen. Övriga mål gjordes av Victor Kalasho och Mergim Kica.