söndag 8 juli 2012

Örgryte vann stort


Örgryte vann dagens derby mot Qviding med 4-1. Ett resultat som kanske inte riktigt speglade matchbilden fullt ut.

Oscar Wallén inledde målskyttet efter dryga halvtimmen och ett par minuter senare smeker Sebastian Johansson in 2-0 från långt håll. Precis innan halvtidsvilan reducerar Kamal Mustafa ställningen till 2-1 efter en målvaktstabbe av Abrahamsson. Med åtta minuter kvar av ordinarie tid punkterar Filip Holländer matchen med ett riktigt ”skitmål” och Hannes Sahlin gör sedan 4-1 med bara sekunder kvar.

Jag tycker absolut inte det här resultatet speglade matchbilden. Örgryte är i rejäl obalans innan Walléns 1-0 och Qviding spelade både bra och smart. ÖIS jobbar in sig i matchen, men det var mycket slarv och med lite mer skärpa från hemmalagets sida så hade det varit annorlunda siffror i halvtid. Isa Bagci bör göra minst ett mål idag, istället blir han frustrerad och drar på sig ett rött kort i slutminuterna. Han är annars ett av Qvidings hot framåt idag och han oroade Örgrytes försvar flera gånger om. En annan jag blev mäkta imponerad av i Qviding var Patrik Wallin, som var en av matchens bästa spelare enligt mig. Kamal Mustafa oroade också offensivt, men kan bättre. Det var nervöst i ÖIS-lägret fram tills 3-1, helt klart. Qviding kunde mycket väl gått hem med en, kanske t o m tre, poäng om de varit lite bättre i den sista tredje tredjedelen.

I Örgryte tycker jag Wallén var bra i första halvlek. Holländers insats är också bra och Sebastian Johansson dominerar stundtals. Jakob Lindström slarvade en del i början av matchen, men spelade upp sig precis som resten av ÖIS. Jag var verkligen inte imponerad av det annars så stabila mittlåset Leinar/Jonsson. Qviding kom ofta igenom alldeles för lätt och ingen av dem gick riktigt att känna igen. Peter Abrahamsson ska inte släppa in Qvidings mål, men i övrigt gör han en stabil match, han gör sig stor mot Isa Bagci vid ett antal tillfällen och är pigg i många situationer. Hannes Sahlin gör en stabil match och får dessutom avsluta matchen med ett mål. Tråkigt dock för Christofer Bengtsson som bärs ut skadad efter en halvtimme.

Örgryte vinner med 4-1, tar tre poäng och ökar avståndet till andraplatsen, men det blir en del jobb på träningarna i veckan, både för Bosko Orovic och Hans Prytz. Det är emellertid starkt av Örgryte att vinna en sån här match, trots att man spelar dåligt och när jag gick från Valhalla idag så gick jag hem med en säkerhet om att Örgryte spelar fotboll i Superettan 2013.

4 kommentarer:

Anonym sa...

JP var ju riktigt bra som högerback när han kom in också.

Pehr sa...

Qviding var helt ren med Peter 4 ggr och missar alla.
Dåligt av dom eller bra av Peter?
Hoppas Bengtsson är ok.
Hannes mål var ett riktigt klassmål

Straffpunkten sa...

Det har du rätt i, JP var bra. Ruskigt bra att kunna kasta in en sån spelare.

Ja, Pehr, både och. Bagci borde gjort mål idag, men Peter är alert. Kanske inte lika pigg vid 2-1 dock :)

Anonym sa...

Jag hoppas verkligen du har rätt med att ÖIS får fira 125år med serieseger och spela i Superettan.

Skicka en kommentar