måndag 9 juli 2012

Summering av söndagen

Fem Göteborgslag från de tre högsta serierna spelade igår, resultatet blev fyra poäng.
***
ÖIS var enda laget som tog tre poäng, detta trots en havererande speluppbyggnad och en mittbacksduo som inte var sig lik. För vad hände egentligen med ÖIS försvarslinje? Enligt mig låg den alldeles för högt upp för att möta så pass kvicka spelare som Ica, Vrebac och Kamal. Ett litet dilemma kanske då det just är den höga försvarslinjen som har fått ÖIS att kunna etablera en ordentlig press på motståndarna i tidigare matcher. Jag hade velat se ett kvickare försvar från start. Hade jag varit Prytz hade följande kedja tagits ut i matchen mot Qviding: Björkeryd-Sahlin-Jonsson-Pettersson.
***
ÖIS var "dåliga", men vann ändå. Det är en egenskap som är ett måste om man ska vinna en serie.
***
Det känns lite uttjatat att skriva negativt om GAIS, men om sanningen ska fram så lyser det inte särskilt ljust över GAIS-gården just nu. Jag vill ändå lyfta fram GAIS defensiv lite som faktiskt håller en bra nivå, men det funkar inte att försvara sig kvar i Allsvenskan utan det krävs att man får igång den sista tredjedelen framåt.
***
GAIS-matchens motpol får sägas vara AIK-Häcken som höll en riktigt hög nivå till en början, snabbt passningsspel längs marken, snabba omställningar och giftiga anfallare. Tempot avtog dock lite allt eftersom, men inledningen höll enligt mig gott och väl hög allsvensk klass. Det är så här det ska se ut när två allsvenska topplag möts.
***
Utsikten tvingades avbryta sin långa förlustfria svit efter 2-1 borta mot Karlstad. Kiken har än så länge tystat många kritiker och har något stort på gång. Att redan börja snacka om en uppflyttning till Superettan kanske är lite tidigt men om man får ha kvar nyckelspelarna i laget samt hämtar hem lite extra kryddor så kan det mycket väl bli Superettan om ett eller två år.
***
Följ gärna oss på Twitter. Med tanke på att vi inte tjänar särskilt mycket pengar på sidan så ser vi Twitterföljare som vår egen valuta. Det är lika roligt varje gång vi får en ny följare och det är extra roligt att vi fått celebra twittrare i form av Kiken-spelarna John Andersson och Mikael Hedlund att följa oss. https://www.twitter.com/Straffpunkten, ni kommer inte bli besvikna.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar