söndag 5 augusti 2012

Blåvitt går för andra raka

IFK Göteborg tog en mycket efterlängtad seger senast när Syrianska avfärdades med 1-0. Imorgon väntar betydligt tuffare motstånd när laget ska ta sig an IFK Norrköping på Nya Parken.

Hemmalaget Norrköping har varit en av Allsvenskans största överraskningar så här långt. Efter 17 spelade matcher ligger Peking på en mycket fin sjätteplats, ”endast” sju poäng upp till guld. Laget kommer till matchen mot Göteborg med vind i seglen och senast tog man en mycket meriterande seger när HIF besegrades på bortaplan med 2-1. Efter stjärnsmällarna mot Häcken (0-6) och AIK (2-5) har Peking sex matcher utan förlust och det märks att Janne Andersson tränat mycket försvar efter de två matcherna.
    Samtidigt som Norrköping spelar Allsvenskan spelar också laget Östgötacupen. För tre dagar sedan slog man Grebo IK med 8-4, vilket innebär att man kommer spela final mot IK Sleipner om ett par veckor. I cupen ställer Peking ofta upp med avbytare och reserver, men nu senast mot Grebo var bl a Andreas Johansson, Imad Khalili och Florén med från start. Konstigt kan tyckas.

Till matchen mot IFK Göteborg saknas Bobbie Friberg Da Cruz, James Frempong och Armin Tankovic p g a skador.

Blåvitt lyckades äntligen vinna en match igen senast. 1-0 mot Syrianska är inte speciellt övertygande, men det ska bli spännande att se om vinsten gjort att det ”släppt lite” psykiskt hos spelarna. Som vanligt så borde Göteborg punkterat matchen både en och två gånger, men målskyttet är allt annat än bra just nu. Matchbilden kommer bli väldigt annorlunda imorgon och på sätt och vis blir det ett riktigt krafttest för Stahre och hans gubbar. Kan laget vinna imorgon så kan klättringen uppåt börja.

Bärkroth är äntligen (?) spelklar och hänger med till Norrköping. Jonsson, Sam Larsson och Erik Lund är långtidsskadade. Gerzic är tillbaka från avstängning, men Selakovic är borta av samma anledning.

I startelvan ser det bakre ledet ut precis som sist, dvs Dahlin i mål och Salomonsson, Waehler, Jakob Johansson och Dyrestam i försvaret. På mittfältet spelar Haglund och Farnerud centralt och jag hoppas på Allansson och Hysén på kanterna. På anfallet vill jag verkligen inte se varken Söder eller Stiller, ge Moberg Karlsson och Sobralense chansen. Jag brukar dock inte få min vilja igenom, men har väldigt svårt att se Stiller få starta igen. Kanske får Bärkroth chansen på en kant? Svårtippat.

Avspark 19.05

2 kommentarer:

Anonym sa...

Selakovic är avstängd så han kommer inte spela iaf...

Straffpunkten sa...

Det hade jag missat. Tackar!

Skicka en kommentar