lördag 11 augusti 2012

Inför omgångens matcher

Först ut den här helgen är GAIS som packar väskorna och åker upp till Sundsvall. Jan Maks gubbar tog sin andra poäng efter uppehållet senast efter 2-2 hemma mot Åtvidaberg. Det var en match GAIS inte borde tagit poäng i (sett till matchbild), men man får vara tacksam för varje pinne som trillar in. Till morgondagens match är både Wanderson och Erik Johansson tillbaka. Jag hatar att erkänna det, men brassen saknades väldigt mycket i offensiven mot Åtvidaberg och kanske en match utanför laget har gjort honom gott. Erik Johansson kommer gå direkt in i startelvan bredvid Fredrik Lundgren.

Sundsvall har spelat ihop 21 poäng så här långt, men kommer från en förlust på hemmaplan mot Djurgården (0-1). Det var en match som hade kunnat sluta med större siffror om inte Giffarnas målvakt Oscar Berglund briljerat. Norrlänningarna har tappat både Christian Brink och David Myrestam i sommar och den sistnämnde är ett riktigt tungt avbräck. De är på jakt efter ett nyförvärv, men ingenting är klart ännu. Ari Skulason återkommer till matchtruppen och det är ett stort plus.
***
På söndagen spelar tre Göteborgslag. 15.00 tar IFK Göteborg emot Mjällby hemma på Gamla Ullevi. Hemmalaget kommer från en stark pinne borta mot topplaget IFK Norrköping och även om offensiven var under all kritik måste man ändå glädjas av det defensiva spelet, som i år stundtals hållit division 1-klass. Göteborgarna har fem poäng ner till sina övermän Gefle (som f ö har tre raka förluster och 0-4 i målskillnad efter 5-0-matchen) på kvalplats. Stefan Selakovic återkommer från avstängning.

Mjällby tog en fin skalp när man slog Örebro med 1-0 borta senast. Detta utan de tunga pjäserna Erton Fejzullahu och Dominique Kivuvu, som lämnat laget. Tråkiga nyheter för Blåvitt är dock att Mostapha El Kabir är spelklar och man förstår hans ”storhet” när Göteborgs officiella skriver en artikel som enbart handlar om att han medverkar på söndag. Har den mannen någorlunda matchtempo i kroppen kan han avgöra den här matchen på egen hand. För övrigt så är Daniel Nilsson och Haris Radetinac avstängda efter tre gula kort.
***
Utsikten gör sig redo för första matchen efter uppehållet. Skövde AIK står för motståndet på Södermalms IP. Innan uppehållet åkte göteborgarna på två svidande förluster i dubbelmötet mot Karlstad. Båda matcherna slutade 2-1 och i sista matchen fick man dessutom Felix Sehlström utvisad. Annars har Utsikten varit en riktigt positiv överraskning och kan man prestera som man gjort mot b la Oddevold och Lund så kommer man sluta på en mycket respektabel plats i år. För ett par dagar sedan vann Utsikten med 7-1 mot Jonsered i Reserv Elit och Dan Mönell, som haft det lite motigt i år, smällde dit fyra baljor. Albano Neves, som varit skadad nästan hela säsongen, spelade från start och noterades för en assist. Även Anton Hysén spelade och han stod för två assist. Något som också måste nämnas här är att motståndarna Jonsered leder serien (tre matcher fler spelade än ÖIS och UBK).

Skövde AIK har varit en frisk fläkt så här långt och ligger på en femteplats i tabellen. Dubbelmötet mot Trollhättan innan uppehållet slutade med fyra poäng och hemma på Södermalms IP är man riktigt starka. Skövde är faktiskt, tillsammans med Oddevold, det bästa hemmalaget i serien med 16 poäng på sju matcher.
***
BK Häcken är sist ut under söndagen. Halv sex möter man IFK Norrköping på Nya Parken och allt talar för att vi får se en riktigt bra match. Hemmalaget kommer från 0-0 hemma mot IFK Göteborg, ett resultat Janne Andersson måste vara missnöjd med sett till tabellposition och matchbild. Norrköping ligger en poäng bakom Häcken och måste ses som årets största överraskning så här långt. I veckan blev anfallaren Shpetim Hasani klar för Örebro och rimligtvis blir det 19-åriga Christoffer Nyman som tar hans plats på anfallet bredvid Thorvaldsson. Jag blev mäkta imponerad av Nyman i matchen mot Blåvitt, men håller han för 90 minuter?

Frempong, Tankovic och Friberg da Cruz saknades inför senaste matchen. Mycket tyder på att de saknas på söndag igen.

Häcken kommer från en stark prestation nere i Malmö. En poäng och noll insläppta mål borta mot ett av seriens bästa lag är bra. Detta utan lagets kanske bästa spelare, Waris Majeed. Den unge anfallaren återkommer till startelvan mot Norrköping och det är ett gigantiskt plus för Peter Gerhardsson. I veckan blev Mattias Östberg klar för Djurgården, men det bör inte påverka laget nämnvärt då Ali Kahn, Wahlström och Söderberg finns att tillgå på mittbacken. Hans rutin och vinnarskalle kommer dock att saknas. Forsell är skadad, men i övrigt är truppen hel.
***
Sist ut den här omgången är Örgryte, som åker till Uddevalla för att möta toppkonkurrenten Oddevold. ÖIS hade en fantastisk vårsäsong, men den avslutades med 0-1 hemma mot Qviding med bara minuter kvar av matchen, vilket också innebar göteborgarnas första förlust i år. Man leder alltjämt serien med tre poängs avstånd till Lund och sex pinnar till måndagens motståndare. Således är denna matchen väldigt viktig för toppstriden.

Oddevold, hänförda av Johan Petterssons 14 mål, har gått lite upp och ner den här säsongen. Mest upp, men på bortaplan har det blivit några bakslag för mycket. Hemma är man dock starkast i serien med 16 poäng och 13-5 i målskillnad. Innan uppehållet fick man med sig fyra poäng i dubbelmötet mot serietvåan Lunds BK. 

1 kommentarer:

matsf.se sa...

Saknar derbyna mellan Ifk - Öis



Fotograf
www.matsf.se
www.ishockeybilder.se
www.bytabostad.eu
http://nummersjuphoto.blogg.se/

Skicka en kommentar