fredag 27 april 2012

Blåvitt siktar på ny skalp

Över 10000 biljetter är sålda till IFK Göteborg – Åtvidaberg imorgon och SMHI har lovat att solen ska titta fram någon gång under dagen. Det är upplagt för fotbollsfest mot offensiva Åtvid.

Första vinsten för säsongen i måndags, borta mot BK Häcken dessutom. Inför Blåvitts matcher är frågorna alltid många och det som blir mest intressant imorgon är ifall de kan fortsätta på den positiva vågen de just nu surfar på. Kan Sana fortsätta att briljera på sin kant? Kan Tobbe få igång målskyttet igen?

Backlinjen är det inte så mycket att snacka om. Dyrestam är fortfarande inte redo för match och därför fortsätter Logi och Salomonsson på kanterna och Hjalmar/Waehler bildar mittlås. Mittfältet är desto mer intressant. Sana är självskriven efter sina senaste insatser och Haglund och Farnerud kommer inte separeras. Här ska tilläggas att Haglund varit lite krasslig i veckan, men han är uttagen i truppen och lär väl spela om hans tillstånd inte förvärras. Sobralense då? Får han chansen igen, trots sin loja och trötta match mot Häcken? Hoppas inte det. Gerzic har tydligen imponerat på träningarna och är väl redo för 90 minuter nu? Personligen vill jag ha in Allansson och det är jag nog inte ensam om, men det är för mycket att hoppas på. På anfallet är kapten Hysén given och visst får väl Söder starta igen? Stiller imponerar i varje inhopp han gör, men jag tvivlar på att Stahre låter honom starta. Söder startade visserligen på kanten mot Häcken och Sobra på anfallet, men dessa två bytte position efter paus och resultatet såg vi ju. Det enda jag vet just nu är att Sobra borde bänkas i förmån för Gerzic eller Allansson. Är Haglund sjuk borde båda dessa starta på mittfältet. In med Sobra med 30 kvar ifall offensiven inte fungerar som den ska. Selakovic är också ett alternativ, imponerade i U21 i veckan, men jag tycker inte att han borde gå före någon av de tidigare nämnda.

Åtvidaberg har två raka förluster bakom sig, men är ändå det laget som gjort flest mål i årets allsvenska (13 st). Samtidigt har man släppt in 9 st också, vilket är näst mest i ligan. Viktor Prodell leder skytteligan och är ett av namnen att se upp med imorgon. Även ex-gnagaren Magnus Eriksson har imponerat i säsongsinledningen. Man ska passa sig för att ge bort för mycket frisparkar, för veteranen Kristian Bergströms vänsterfot är en av de bättre ligan har att erbjuda. Högerbacken Anton Tinnerholm är ett annat intressant namn. Ollé Ollé har för övrigt ett fantastiskt namn, men jag kan inte uttala mig om hans kapacitet.

Trots att detta bara är sjätte omgången så känns det som att Blåvitt måste vinna för att vara med och fajtas i toppen i år. Imorgon ska laget vinna, även om domaren skulle göra en katastrofal insats.

Matchstart lördag 16.00 på Gamla Ullevi.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar