fredag 27 april 2012

Häcken ska undvika tre raka nederlag

BK Häcken kommer till matchen mot Syrianska imorgon med två raka förluster, 3-1 mot KFF och 1-2 mot Blåvitt. En förlustsvit som måste brytas.

Hisingslaget har spelat, trots förlusterna, ganska bra om man bortser från den andra halvleken mot IFK Göteborg, där man helt och hållet ger bort matchen och således förlorar. Waris målform har inte hållit i sig, men jag tycker ändå att han spelar bra. Stark i kroppen, springer smart och kämpar för laget, det som saknats de två senaste matcherna är dock passningarna. I matchen mot Blåvitt fick Waris en perfekt pass av Ericsson vid ställningen 1-0, kom fri mot Alvbåge, men missade. Hade man sett en till sån intention i matchen hade Waris varit målskytt, garanterat. Passningsspelet måste höjas. Ericsson var fullständigt briljant mot MFF och gjorde det bra även mot MaIF, men har fallit bort lite och senast var han verkligen inte bra. Skulle kunna vara värt att testa Andreas Drugge på den positionen, ge honom en chans att visa att han håller. Williams har varit en besvikelse och är väl lite mer av en målskytt än en framspelare till Waris och borde inte vara med i diskussionen. Makondele måste höja sig ett snäpp och det gäller även ”jobba stenhårt i skymundan”-Anklev.

Som en på sidan kommenterade är varken Lewicki eller Chatto några passningsspecialister, som kan ställa om och vända spelet, men dem har samtidigt varit två av Häckens bästa spelare och lär med största sannolikhet få fortsätta. Annars finns det väl en idé att testa Ericsson som defensiv mittfältare och Drugge i den offensiva positionen. I backlinjen blir det lite ommöblering för Gerhardsson. Östberg drog på sig ett gult kort mot Blåvitt och är avstängd mot Syrianska. Tom Söderberg kommer med all sannolikhet gå in bredvid Ali-Kahn, men det skulle också kunna vara så att Gerhardsson plockar fram en dunderskräll och sätter Simon Sandberg, född 1994, på ena mittbackspositionen. Sandberg fick spela en del på försäsongen och gjorde det b la i genrepet mot MFF. Nu är det väl dock ganska högt odds på att det händer. Forsell känns given på ena kanten om Tom/Ali Kahn spelar i mitten och Arkivou är gjuten på andra kanten (utgick tidigt mot Blåvitt, men har kört för fullt i veckan). Positivt för Häcken är att både Emil Wahlström och Eddie Hernandez har börjat träna med boll igen, men matchen imorgon kommer för tidigt för dem båda.

Häcken trivdes i Södertälje i fjol, 5-1-vinst och Ranégie-hattrick. Det känns faktiskt som att Waris kan upprepa den bedriften. En förlust borta mot Kalmar kan man ta och en förlust hemma mot Blåvitt "går väl an", men borta mot Syrianska ska man vinna, så är det bara. 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar