tisdag 17 april 2012

Dagen efter

Med lite distans från KFF-BKH, så måste jag nog påstå att BKH gör en helt okej match. Kollade på Fotbollsmåndag (på Fotbollskanalen) nyss och jesus, vad beröm Häcken fick för sitt spel igår. Martin Åslund hyllade kortpassningsspelet och tyckte att Häcken hade oflyt i många situationer, samtidigt som han ansåg att det var välförtjänta tre poäng för Kalmar. När jag tänker efter så är det helt fel att Häcken är favoriter (alla spelbolagen utom Bwin hade lägre odds på BKH än KFF, pluspoäng till dem) borta mot Kalmar, fastän de stänkt dit nio mål på två matcher. I matchen mot Mjällby hade man marginalerna med sig och spelet stämde ofta inte, ändå vann man med 4-2. Hade absolut inte vunnit en sådan match på bortaplan. Sedan är det ofta svårt att spela samma spel som man gjort tidigare, speciellt när man möter en sådan skicklig tränare som Nanne. Drar ner laget lite i banan och gör så att Waris inte kan utnyttja sin snabbhet lika mycket. Svårt att sia om hur matchbilden hade sett ut om Lewicki fått frispark vid 2-0-målet och Waris fått minst en straff, men det spelar absolut ingen roll idag.

Det blir intressant att se oddsen inför derbyt på måndag. Tycker Häcken ska vara favoriter och det kommer bli roligt att se hur Wähler/Jonsson tar hand om Waris. Mycket kommer avgöras på mittfältet och Chattos (stukade foten igår och utgick i minut 28) vara eller icke vara blir intressant att följa. Tror Blåvitt har mycket vunnet om inte Chatto kan medverka. Forsell borde komma in på ytterbacken, trots att Arkivou är tillbaka. Form före klass tycker jag. Kari var inte bra igår.
***
7000 åskådare på Umeå - Bajen, galet. Och Casto-Tellos Zlatan-mål var lika galet det.
***
Häcken-bekantingen Erik Friberg.. har han hittat hem i MFF i positionen bakom Thern och/eller Wilton? För han har verkligen inte imponerat i de inledande omgångarna.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar