tisdag 24 april 2012

Dagens U 21-derbyn

BK Häcken tog idag emot GAIS i Folksam U 21 i en match där de förstnämnda var stora favoriter till segern – inte minst med tanke på laget de ställde på banan. Drugge, Joel Johansson, Frölund, Joza och Elvby var bland de startande, men trots detta lyckades Häcken ändå inte vinna. Häcken inledde målskyttet via Jesper Westermark, men tappade sedan allt och GAIS kunde göra två mål, trots spelövertag för hemmalaget (om man får tro liverapporterna på Twitter). Häcken lyckades dock få in kvitteringen med fem minuter kvar, och ännu en gång var det Jesper Westermark som tvålade dit den. Denne Westermark imponerar stort i Häckens U 21-lag och borde väl få göra sitt andra inhopp i Allsvenskan snart? Kanske redan på lördag?

I dagens andra U 21-derby ställdes Qviding mot IFK Göteborg, på förhand en lätt match för Blåvitt. Qviding inledde dock målskyttet i den 19onde minuten, men gårdagens derbyhjälte Selakovic kunde kvittera efter 40 minuter. 1-1 stod sig till den 56e minuten, då Selakovic spelade fram Hannes Stiller, som sköt i mål. 3-1 kom fyra minuter senare och ännu en gång var det Selakovic som nätade (gubben är i form). 4-1 blev det också, signerat Sebastian Ohlsson. Qviding reducerade sedan med tio kvar, men mycket närmare än så kom man inte. 4-2 till Blåvitt.

Blåvitts startelva: 6. Billy Nordström 8. Nordin Gerzic 9. Stefan Selakovic 11. Sebastian Olsson 15. Jakob Johansson 16. Erik Lund 19. Hannes Stiller, lagkapten 20. Jonathan Azulay 25. Erik Dahlin, målvakt 26. David Moberg Karlsson 27. Joel Allansson

Qvidings startelva: 9. Franjo Ladan 10. Alexander Vrebac 11. Mattias Johansson 12. Pa Majai Njie 15. Sebastian Bengtsson 16. Isa Bagci 17. Nikola Ladan, lagkapten 20. Julio Cesar Mosele 22. Christopher Mbamba 25. Ronald Mukiibi 26. Sebastian Frick, målvakt