onsdag 18 april 2012

GAIS ute på tunn is

Inför den här säsongen var vi många som ställde oss frågvisa inför GAIS miljonsatsning, man plockade in spelare från höger och vänster. Det är å ena sidan inga omeriterade spelare men å andra sidan är det inte heller några spelare som är särskilt billiga i drift. Ska man försöka sig på en balansräkning av GAIS löner sett till vilka som har lämnat och vilka som har kommit så inser man ganska snabbt att Ijeh+Jeffrey+Mervan inte är lika med Berthagen+Rundquist+Pettersson. GAIS lönebudget lär ha ökat drastiskt inför den här säsongen och frågan är då hur man ska täcka dessa kostnader?

Enligt uppgifter till Straffpunkten har GAIS redan nu sålt ut sponsorplatser för säsongerna 2013 och 2014 för att få in kapital, sen ska även ett lån ha tagits hos en riskkapitalist för att ha råd att betala Wanderssons sign on inför årets säsong. Inför årets säsong motiverade GAIS klubbchef Christer Wallin det negativa kapitalet (-8 miljoner kr) med att man hade tänkt att pengar från en försäljning av Wandersson skulle eliminera de röda siffrorna. Förra säsongen kom det fram uppgifter om att GAIS hade nobbat ett bud på 15 miljoner från Helsingborg på brassen. I dagsläget värderas han till knappa 9 miljoner och har visat en riktigt svag form under säsongsinledningen.

Enligt tidningen Expressen har brassen en årslön på nästan 1,5 miljoner plus hans sign on bonus som betalas ut årligen på drygt en miljon kronor varje år. Det gör att om Wandersson stannar kontakttiden ut (till 2014) kommer han kosta GAIS ytligare 9 miljoner kronor. Dock verkar GAIS sportchef Mats Persson införstådd i de ekonomiska bekymren klubben har.
"Vi behöver sälja någon till sommaren. Det behöver nödvändigtvis inte vara Wanderson" - Mats Persson

Nu återstår det att se vad Svenska Fotbollsförbundet godkänner GAIS åtgärdsplan för att vända ekonomin till det positiva eller om klubben förlorar sin elitlicens vilket skulle kunna leda till degradering.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar