lördag 21 april 2012

Hallå där...

Christofer Bengtsson, fotskadad högerback i Örgryte IS

Varför går ÖIS upp i år?
För att nu har vi haft ett års erfarenhet av Div.1 och vet vad som krävs av oss. Vi har fått behålla en stomme med spelare, även om vi tappade en del tunga namn så har dom ersatts bra. Om man jämför med förra säsongen så har vi haft en riktigt bra försäsong med många matcher att spela ihop oss på. Förra året var ett riktigt turbulent år för klubben, vilket påverkade oss spelare en hel del, men i år har det stabiliserat sig.

Om du jämför ÖIS 2012 i Div.1 och ÖIS 2009 i Allsvenskan, vad är det för skillnader?
Det är klart att det är stora skillnader, tidigare körde vi två träningspass om dagen vilket gjorde att det blev 100% fokus på fotbollen. Nu kör vi bara ett på kvällen och alla har någon syssla vid sidan om, själv jobbar jag med IT. Men förhoppningsvis avancerar vi i seriesystemet och då kan man öka träningsdosen och samtidigt kvaliteten på spelet.

Är det någon av de yngre spelarna du vill lyfta fram i årets trupp?
Filip Holländer kommer bli vass i år, en mittfältare med många bra kvaliteter, främst offensivt. Bra i djupled och en fin bollbehandling.

Du själv åkte på en skada inför premiären?
Ja, i genrepet inför premiären, tråkigt för jag var riktigt laddad efter försäsongen. Hamnade snett med foten i en duell och har tänjt ut ett av ledbanden. Det är svårt att säga hur lång rehabtiden är, utan jag tar det vecka för vecka.

Hur går det mot Karlstad i dag?
Jag har aldrig mött Karlstad och har därför dålig koll på dem. Nya i Söderettan men har spelat i ettan tidigare så det är egentligen inga nykomlingar.Vi vinner med 2-0. Revanschlustan efter premiären är stor och nu kommer vi taggade och hungriga på tre poäng.

Tack för att du tog dig tid Christofer och krya på dig!
Tack själv!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar