söndag 29 april 2012

Ineffektivt ÖIS vann

Örgryte hemmaslog idag Limhamn/Bunkeflo med 1-0 efter ett sent mål av Oscar Wallén. Följde matchen via liverapporteringen och resultatet verkar ha varit minst sagt rättvist. ÖIS gjorde en del förändringar i startelvan. Som väntat så ersatte Pontus Otterstedt den förkylda Joakim Hall på högerbacken, på mittfältet klev Sebastian Johansson in centralt och puttade ut Holländer på högerkanten. Wallén, som inte alls lyckats de två inledande matcherna, fick starta på bänken och Hedman fick istället agera anfallspartner till formtoppade Emil Karlsson.

4-1 senast alltså, en sprudlande offensiv och mål i massor. Det var nog många som förväntade sig ett anfallsglatt ÖIS och en ganska bekväm seger mot ett lite sämre motstånd. Anfall fick de se, men målen uteblev. 0-0 stod sig och i matchminut 66 gjorde ÖIS ett dubbelbyte, Hedman och Björkeryd ut och in med Wallén och Lycén. Sexton minuter senare slår Hannes Sahlin ett inlägg till Emil Karlsson, Oscar Wallén får tag i bollen och bombar in den, 1-0, vilket också blev slutresultatet.

Känns lite som det är samma visa för Blåvitt, Häcken och ÖIS det här helgen. Alla vinner, men inga övertygar speciellt mycket. Fast tre poäng är tre poäng och det är det som räknas. Göteborg fick med sig 12 av 18 möjliga poäng den här omgången (UBK, IFK, BKH, ÖIS vann och Qviding och GAIS förlorade) och det får väl anses godkänt.
***
Nästan 2000 idag på Ullevi, 1936 för att vara exakt. Kul att intresset är så stort!
***
Jag måste även passa på att hylla Oskar Ängermark för det jobb han gör inom ÖIS. Liverapporterar, har hand om hemsidan, gör intervjuer, fixar pressmeddelanden.. han verkar göra allt och det uppskattas.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar