söndag 29 april 2012

Troligt att ”Pärlan” hamnar i Mjällby?

Mjällbys största sponsor Teleffekt sägs vilja knyta till sig Pär Ericsson på permanent basis. Företaget delfinansierar också lånet som sträcker sig över 2012. Teleffekt betalar ”mer än den näst största sponsorn” och då frågar jag mig själv hur dyr Ericsson verkligen är?

Kollade upp lite om Teleffekt AB, som är ett företag som sysslar med växellösningar för företag. Killarna bakom ”Pärlan”-pengarna heter Sebastian Andersson (marknadschef) och Sebastian Holmquist (ordförande och delägare), två unga affärsmän med uppenbart Mjällby-hjärta. I juni redovisade företaget en omsättning på 11 miljoner och egna tillgångar på 6,2 miljoner. Företaget har växt något enormt det senaste året, men samtidigt är dem inte riktigt i samma klass som Prioritet Finans om vi säger så. Blåvitt köpte Ericsson för någonstans mellan 6 och 7 miljoner och han borde ha en väldigt hög lön i MaIF-standard, i och med att sponsorer måste gå in och lösa affären. Engångsersättningen Blåvitt fått kan inte vara speciellt hög med tanke på att Stahre inte ville satsa på honom. Win-win-situation för alla. Blåvitt slipper en bänkad spelares lön, får några kronor på köpet och Mjällby får en startspelare (ville skriva klasspelare, men är han det?).

Frågan är nu om Mjällby har råd att köpa loss honom? Erton Fejzullahu är också på lån och även hans lön är delvis löst av externa finansiärer. Rimligtvis bör Mjällby vara väldigt intresserade av också hans signatur med tanke på hans klass och man har även en köpoption på honom (någon som vet om man har det på Pärlan?). Djurgården sägs också vara intresserade Fejzullahu. 

Vet egentligen inte vart jag vill komma med det här, kanske är det hur sannolikt det är att Mjällby köper upp Ericsson. Mjällby har i nuläget fyra anfallare i a-laget (som får speltid), Ekenberg, Pode, Ericsson och Fejzullahu. Ekenberg sitter på ett utgående kontrakt, men Mjällby vill förlänga detta. Marcus Pode har ett tvåårskontrakt. Av detta drar jag slutsatsen att man kommer vilja behålla en av Ericsson och Fejzullahu. Att köpa upp båda ser jag som ganska otroligt, även om externa finansiärer skulle hjälpa till (som sagt, det är inga supersponsorer vi snackar om). Bra, där band jag ihop lite av texten. Då är frågan vem man skulle välja? Vem har bäst framtid i klubben? Vem skulle man kunna sälja vidare? Erton eller Pär? Svaret, trots Pärs målproduktion, känns självklart. Dock ska man inte glömma bort en viss Moestafa El-Kabir, som i nuläget är utlånad till Cagliari. Enligt Eurosport verkar det inte som Cagliari kommer utnyttja köpoptionen på honom och han kommer då återvända till Listerlandet. Skulle man kunna få sålt honom så lär man självklart ha råd med både Erton och Pär, men det känns ganska överflödigt att sitta med fyra ytterst kompetenta anfallare i truppen.

Jaja, blev en ganska komplicerad text och vi är bara i sjätte omgången av årets Allsvenska. Allt kan hända, Ericsson kanske stänker dit 30 baljor i år och går till Ajax istället, eller så gör han inga mer mål och hans värde sjunker som en sten. Man får helt enkelt se vad som händer. Skulle varit intressant och se ett Mjällby med alla dessa spelarna, inklusive El-Kabir. Använda Pode och El-Kabir på kanterna och Ericsson och Ekenberg på anfallet. Erton som offensiv mittfältare. 6-5 minst i varje match? 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar