lördag 28 april 2012

ÖIS ska dansa vidare

4-1-vinst borta mot Karlstad senast. Nu ska ÖIS försöka rida vidare på den vågen och hemmaslå Limhamn/Bunkeflo. 

ÖIS inledde säsongen med ett oavgjort resultat (2-2) hemma mot Skövde och vann alltså senast med 4-1 mot Karlstads BK. En stabil insats av ÖIS och ingen har väl missat Björkeryds fantastiska frispark? Finns visserligen utrymme för förbättringar i försvaret, som stundtals såg lite darrigt ut mot Karlstad, men offensivt sprudlade det sist och nye Emil Karlsson visar storform. 
    LB07 har goda minnen från Göteborg, laget var här i seriepremiären och slog Utsikten på Ruddalen med 2-1. I senaste omgången mötte man Trollhättan och fick se sig besegrade med 2-0, trots hemmaplan. I truppen hittar vi b la den förre MFF-talangen Bovar Karim och den farliga anfallaren med konstnamnet Xhevdet Llumnica. Man har en ganska ung trupp med många talanger från Skånetrakten som inte riktigt lyckats.

I ÖIS blir det några förändringar sen sist. Högerbacken Joakim Hall, förkyld, är inte med i truppen, men det är däremot GAIS-lånet Johan Pettersson, sjuk sist, och Tommy Lycén. Christofer Bengtsson saknas sedan tidigare. Då är frågan vem som tar hand om högerbacken i Halls frånvaro? Otterstedt känns som det givna förstavalet i mina ögon. I övrigt tror jag Prytz matchar en ganska liknande startelva som mot Karlstad. Store Oscar Wallén har inte imponerat inledningsvis och det skulle kunna vara ett alternativ att starta med honom på bänken och ta upp Hedman bredvid Karlsson. Pettersson borde vara aktuell för startelvan, men får nog hoppa in med 20-30 kvar. Man brukar väl säga att man inte ska ändra ett vinnande lag.

Ev. startelva: Abrahamsson - Otterstedt, Leinar, Jonsson, Sahlin - Hedman, Jakob Lindström, Holländer, Björkeryd - Wallén, Karlsson

Den info jag fått från Limhamn är att deras lagkapten Charles Andersson drog på sig ett rött kort (två gula) i sista minuten mot Trollhättan och är därför avstängd mot ÖIS. William Tonji Ngounou verkar vara en man att se upp med också, gjorde tydligen mål i Afrikanska mästerskapen i vintras.

Avspark 16.00 på Gamla Ullevi.

1 kommentarer:

Christian sa...

Xhevdet Llumnica är inte så farlig längre. I alla fall inte farlig nog för att vara startspelare för LB07...

Han har agerat inhoppare efter minut 70 i de två inledande omgångarna. He's going down, den gamla AFF:aren.

Skicka en kommentar