lördag 28 april 2012

Knapp seger för Blåvitt

IFK Göteborg tog idag sin andra raka seger efter 2-1 hemma mot Åtvidaberg. En seger man fick kämpa för rejält till slut.

Jag missade första halvleken, men såg höjdpunkterna nu efter matchen. 1-0 kom 4 minuter före paus, Sella kommer runt bra på kanten och får in bollen till Stiller, som avslutar distinkt. 2-0 kommer tre minuter efteråt, denna gången är det Salomonsson som lägger in bollen från högerkanten, bollen når Hysén som klackar fram den till Stiller och han avslutar perfekt i bortre hörnet. Vad jag hört gör IFK ingen vidare halvlek, men blixtrar till mot slutet och får två viktiga mål med sig.

I andra halvlek startar Blåvitt bra och Hysén är några centimeter från att nicka in 3-0, men bollen tar i stolpen. Blåvitt äger halvleken och går mot en komfortabel seger, men med 23 minuter kvar blir Waehler utvisad efter två gula kort. Åtvidaberg får i samma situation ett mycket farligt frisparksläge och förvaltar det på ett.. ja, bra sätt får man väl säga. Frisparken är inte särskilt hård och den går mitt på Alvbåge, som tydligen spottat lite för mycket i handskarna och tappar in bollen. Det har bara gått sex omgångar och redan har vi fått årets mål (Milosevic) och årets målvaktstabbe, roligt och tråkigt på samma gång. Blåvitt och Waehler bjuder in bortalaget i matchen på ett sätt som inte är acceptabelt. Som tur är håller man undan sista 20 och tar alltså sin andra raka seger. Även om det var med nöd och näppe.

Självklart måste man lyfta fram Killer Stiller, denna unga man, inne i sina bästa dagar. Andra målet är riktigt läckert av Hannes. Stahre kan inte bänka honom ifall han fortsätter så här. Såg inte första som sagt, men det jag såg av Gerzic imponerade. Han och Farnerud gör bra saker tillsammans på mitten, men jag saknar samtidigt det där lilla extra, men det kommer väl. Hysén fortsätter kämpa och har en boll i stolpen idag, men det verkar inte riktigt lossna. Alvbåge gör väl en bra match egentligen, men blir kanske lite för bekväm vid 2-1? Stefan Selakovic är en man som verkar ha hittat storformen, målskytt mot Häcken, imponerade i U21 i veckan och gjorde en bra match idag. Sana imponerade återigen och snart kommer det ploppa upp scouter på GU, var så säkra. Farnerud har börjat få igång sin fot och vårdar spel och boll på ett bra sätt (klev av idag med ljumsksmärtor).

Mycket att jobba på, men tre sköna poäng för Stahre.
***
Qviding förlorade idag borta mot Kristianstad. 2-0 blev slutresultatet efter mål av Igor Utkovic (med förflutet i Häcken) och Nsima Peter.