fredag 4 maj 2012

Toppmöte i division ett

Örgryte reser imorgon till Norrköping för att möta en av favoriterna i serien, IF Sylvia. Båda lagen har två raka segrar och detta blir ÖIS första riktiga styrkeprov.

4-1-vinst borta mot Karlstad följdes upp av 1-0 hemma mot LB07 senast och ÖIS är tillsammans med Kristanstads FF och Lunds BK de enda obesegrade lagen i årets Division 1 Södra. Trots massivt spelövertag och multipla chanser senast blev det bara 1-0 efter ett sent mål av Oskar Wallén. Just effektiviteten måste bli bättre mot Sylvia, men i övrigt har ÖIS på allvar börjat få igång maskineriet. Nu ska man bevisa att man även kan slå sina toppkonkurrenter.

Hur kommer då Prytz formera sin trupp imorgon? Abrahamsson är given i mål. Hall är tillbaka från sin förkylning och lär återta sin plats på högerbacken, Otterstedt förpassas alltså till bänken. Jonsson/Leinar är ett bra mittlås och Hannes Sahlin, som imponerat inledningsvis, startar på vänstern. Mittfält och anfall är lite mer svårbedömt. Jakob Lindström har sin plats centralt och jag skulle tippa på att ”Seb” Johansson får fortsätta bredvid honom. Unge Holländer tar platsen till höger (om ”Seb” lirar) och Björkeryd får starta på andra kanten. På anfallet är skytteligaledaren Emil Karlsson given och visst borde Wallén få chansen från start efter sitt mål senast?
     Alternativ saknas inte, GAIS-lånet Pettersson är en mycket duglig spelare, Johan Hedman likaså. Tommy Lycén borde också vara med i Prytz tankar efter sitt inhopp senast och Markus Anderberg är i sina bästa stunder en bra spelare.

Sylvia kom på kvalplats i fjol, men fick se sig besegrade av Brage. I år inledde man säsongen med en förlust mot Norrby (2-1), men har efter det två raka segrar, 2-1 mot Utsikten och nu senast 3-0 mot Trollhättan (FCT åkte på en utvisning precis innan halvtidsvilan). Laget är en av favoriterna till uppflyttning och har b la förra årets skyttekung Allan Borgvardt och den ytterst kompetenta mittfältaren Johan Roxström i laget. Den 22-åriga anfallaren Timmy Wilhelmsson, som gjort 2 mål på 3 matcher i år, blir också att se upp med för Leinar/Jonsson.

ÖIS trupp: Peter Abrahamsson, Fredrik Andersson, Joakim Hall, David Björkeryd, Hannes Sahlin, Jonathan Lindström, Tommy Lycén, Oskar Wallén, Johan Hedman, Emil Karlsson, Pontus Otterstedt, Robin Jonsson, Markus Anderberg, Filip Holländer, Sebastian Johansson, Johan Pettersson, David Leinar, Jakob Lindström 

Avspark 16.00

10 kommentarer:

Anonym sa...

Oskar stavas med K och Tobias med Johan ;)

Straffpunkten sa...

Där blev det fel ja, tack! :) Ändrat.

Anonym sa...

Hall är på bänken och Otterstedt från start med största sannolikhet

Straffpunkten sa...

Är det så? Källa? Är Hall fortf. lite sjuk?

Anonym sa...

Gillar din blogg, keep it up!

Anonym sa...

Nej båda är med i truppen men det är så det verkar bli i alla fall. Dessutom höll ju laget nollan för första gången i serien senast så tror inte man vill ändra för mycket i den backlinjen.

Håller med nedanstående! Gillar bloggen skarpt!

Anonym sa...

Antagligen för att Otterstedt gjorde ett bra jobb senast. Naturlig högerback.
I övrigt så är jag tveksam till Hedman som du säger, men även Björkeryd. Dock inte så säker på vem som ersätter Björkeryd, Anderberg eller Lycen. Wallen på topp, på konstgräs är det ett givet val.

Straffpunkten sa...

Visserligen sant, vi får se imorgon hur Prytz tänker.

Tack så mycket!

Straffpunkten sa...

Tack så mycket!

Straffpunkten sa...

Lycén är absolut ett alternativ efter sitt inhopp mot LB, plus att han bidrar med rutin, men jag tror Björkeryd får starta igen. Allt kan hända dock.

Skicka en kommentar