måndag 16 april 2012

Ingen Göteborgstrea

Vad ska man säga om KFF-BKH? Svåranalyserat. 3-1 är rättvist, men de marginaler Häcken haft i tidigare matcher fanns inte idag. Lewicki mejades ner vid 2-0-målet och borde väl fått frispark? Waris hade en nick precis utanför stolpen, Östberg lika så. Anklev hade också kunnat nickat in en med lite mer skärpa. Lite svårt att bestämma mig om det här var Häcken sämsta match i år, eller om premiären mot GAIS var sämre.. frågan är hur bra laget är utanför Hisingen?

Det kändes lite som att Häcken inte riktigt var med idag. Inte samma spelglädje. Chattos skada efter 30 minuter störde också, frågan är hur länge han blir borta? Tungt avbräck, men alternativ finns ju.
**
GAIS tog en meriterande pinne borta mot Helsingborg. Med en man mindre i 30 minuter dessutom (felaktigt?). Calum Angus noterades alltså för ett självmål och ett rött kort idag, en mindre bra dag på jobbet. Såg inte matchen, men sett till resultatet måste det vara ett steg framåt för Axén och hans mannar.
**
Ranegie gjorde sitt första för i år, när han avgjorde borta mot Djurgården i 89onde, 2-3. Kysste tydligen klubbmärket.. härligt. Och domare Martin Hansson i blåsväder igen, standard.
**
Riktigt tungt poängtapp för ÖIS i premiären. Två snabba mål av Emil Karlsson efter fem minuter (och han hade tydligen bud på fler). Den ledningen höll man i 51 minuter, då Skövde smällde dit två stycken på sju minuter (Yonakhir resp. Karlsson). ÖIS spelade dessutom med två man mindre sista 20. Publiksiffran värmde dock, 2714 st hade pallrat sig till Gamla Ullevi för att se division ett-fotboll, kul!

Noterbart är att varken ÖIS, GAIS eller Blåvitt har vunnit någon match på GU i år.