tisdag 24 april 2012

Tankar dagen efter..

Mycket snack om straffen såklart, har kollat på situationen några gånger om måste väl hålla med domaren, även Hysén förstärker ganska rejält. Precis som han gjorde i en tidigare frisparkssituation med Östberg och precis som Sana gjorde när han fick gult. Lägg av med det i fortsättningen.

Kollar man lite på individuella prestationer igår måste jag ge ett litet minus till Martin Ericsson. Gör inte mycket rätt, förutom en passning till Waris i första. Ligger ofta fel och mycket felpass i övrigt. Hade gärna sett en revanschsugen Drugge på den positionen tidigare i matchen. Och vad har hänt med Dioh Williams? Kanske Häckens bästa spelare på försäsongen, imponerar inte alls i sina inhopp. Östberg är en fältherre i backlinjen, rätt ute i alla lägen förutom en gång mot Hysén i andra (gult kort, missar Syrianska). Waris försöker så gott han kan, visade igår att han inte bara har snabbheten, utan är ruskigt stark och bra i bollbehandlingen. För en spelare som Waris gäller det dock att hans kompanjoner på mittfältet har en bra dag och kan leverera bollar som han kan springa på, det kunde ofta Häcken inte igår.

Waehlers insats var robust. Han är en norsk kämpe utan dess like. Tänk han och Bjärsmyr tillsammans.. Robin Söder tycker jag visade goda intentioner och förstår inte varför han, och inte Sobra, blev utbytt mot Solskjaer, förlåt, Stiller. Frågan är hur hemma Sobralense känner sig i Göteborg? Brukar inte brassar ha lite svårt att trivas (se Paulinho)? Gör väl kanske 1-2 bra grejer under matchen, inte mycket mer än så. Gerzics prestation.. skulle vara roligt om någon kunde räkna ut hur mycket han kostar Blåvitt varje match, övergångssumma, bonus, sign-on och lön inräknat. Han kommer inte vara en snäll gosse om han får fortsätta på bänken.. det kan jag garantera. Tobias Sana visade ännu en gång kvalitet, kanske bäst i Blåvitt igår. Intressant här är att Sana har valt att avvakta med en kontraktsförlängning med Göteborg. Mild har redan gett honom ett förslag, men frågan är om han inte tvingas addera några kronor iom de två senaste insatserna? Rimligtvis borde även andra klubbar börja rycka i talangen.. snopet om Blåvitt inte får en spänn för honom. Mycket piggt inhopp av Allansson och jag förstår verkligen inte varför han får starta på bänken match efter match. Låter Stahre honom spela kan han bli riktigt, riktigt bra.

För Gerhardsson är det bara att bita ihop och komma igen. Syrianska borta redan på lördag. Förlorar man har man tre raka torsk, kanske inte något man räknat med efter 5-0 mot MFF och 4-2 mot Mjällby. MFF-matchen har nästan blivit negativ för Häcken, journalister och fans jämför alla matcher med den, samtidigt som MFF fick sig en knäpp och har sett ut som ett guldlag efter debaclet. Det jag börjat oroa mig för är hur bred Häckens trupp verkligen är? Drugge och Dioh är i sina bästa stunder riktigt bra spelare, men ingen av dem verkar vilja visa det. Vasquez är tillbaka, men hur bra är han? Joel Johansson känns mer som en utfyllnadsspelare. Elvby gillar jag, men håller han för topp fem? Arkivou lider jag med, skadad varannan match känns det som. Hade varit passande om Eddie Hernandez kommit in mot Syrianska och gjort dundersuccé, men det känns föga troligt. Vem vet? Kanske dags för Sonny att plocka fram den överfyllda plånboken i sommar?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Drugge borde få chansen. Problemet är att inte Oscar o Chatto kan vända spelet snabbt och slå pass i djupled, vare sig Elvby, Dioh o JJ kan tillföra kompetens. Vasquez har en lång väg kvar.

Straffpunkten sa...

Där har du en poäng. Bjurström hade kanske behövts? Ang. Dioh så är han i sina bästa stunder en bra spelare, men vet inte riktigt vad som hänt med honom. Lite sur för att bli bänkad trots en sådan fin försäsong? Vem vet..

Skicka en kommentar