lördag 19 maj 2012

Derby della Divisione uno

Utsikten tar under söndagen emot Örgryte i årets första Göteborgsderby i Division 1 Södra. Det är kanske inte riktigt lika stort som måndagens derby mellan GAIS och Blåvitt, men matchen blir inte mindre intressant för det.

Nykomlingen Utsikten har börjat seriespelet helt okej. På de fem inledande matcherna har man två vinster och tre förluster. Senast tog man en meriterande 1-0-seger över FC Trollhättan, efter mål av Niklas Tidstrand. Den andra segern kom i tredje omgången, då man slog Norrby med 2-1 hemma på Ruddalen. Lagets ”stjärna”, eller ja, mest kända spelare, är Anton Hysén, men han är långt ifrån den bästa. Den f d ÖIS-spelaren Martin Dohlsten tillhör en av lagets mest rutinerade och är i sina bästa stunder en bra spelare. Lagkapten Henrik Nikkilä, som spelat i b la ÖIS, är en annan rutinerad herre, som ger stabilitet till Utsiktens ganska unga backlinje. I laget hittar vi också GAIS-bekantingarna Erik Berthagen, Edvin Moenza och Niklas Olsson. Mihael Jevtic och Erik Svensson leder den interna skytteligan på två mål.
    Berthagen är dessvärre inte med imorgon, han blev inbytt efter 80 minuter mot Trollhättan och fick tro det eller ej rött kort en minut senare. Skadeläget, som varit ganska jobbigt i säsongsinledningen, börjar ljusa. David Lundström och Dan Mönell gjorde comeback senast mot FCT och John Andersson, Daniel Albano Neves samt Niklas Olsson har alla börjat träna igen. Hur läget är med de tre sistnämnda är dock oklart.

Örgryte är fortsatt obesegrade och har nu inte förlorat en ligamatch sedan 26 september. I år har man blandat och gett ganska rejält, men med lite tur (och skicklighet) hade man kunnat haft full pott. Istället får man i nuläget nöja sig med en tredjeplats och elva inspelade poäng. Förra söndagen avfärdade man Norrby på hemmaplan med 3-1 efter mål av Holländer, Leinar och Karlsson. Vikingen från Skövde, Emil Karlsson, fortsätter alltså att leverera och har nu gjort fem mål på fem matcher. Till morgondagens match är Sebastian Johansson avstängd (tre gula).

Det blir intressant att se hur Prytz formerar startelvan imorgon. Senast testa han en 4-2-3-1-variant, likt BK Häckens och det resulterade i en vinst, men 4-4-2-varianten har även den fungerat bra enligt mig.
    Abrahamsson kan räkna med att stå i mål och i backlinjen lär det inte bli några förändringar, Bengtsson och Sahlin fortsätter på kanterna och Jonsson/Leinar bildar mittlås. I och med Sebastian Johanssons avstängning så kan det bli så att Holländer går in bredvid Jakob Lindström centralt på mittfältet. På kanterna lirar Tommy Lycén och GAIS-lånet Johan Pettersson. Emil Karlsson är given på topp, men vem som blir hans partner är lite mer oklart. Jag skulle sätta en tia på Oscar Wallén. Blir det däremot samma taktik som mot Norrby spelar Karlsson ensam på anfallet och bakom honom lär väl Holländer få spela. Då är frågan istället vem som ska spela tillsammans med Lindström på det centrala mittfältet.

Utsiktens publikrekord ligger på 680 personer (Helsingborg i Svenska cupen), men mycket tyder på att det kommer spräckas ganska enkelt imorgon.

Örgryte IS: Peter Abrahamsson, Fredrik Andersson, Christofer Bengtsson, Joakim Hall, David Björkeryd, Hannes Sahlin, Jonathan Lindström, Tommy Lycén, Oskar Wallén, Johan Hedman, Emil Karlsson, Pontus Otterstedt, Robin Jonsson, Filip Holländer, Johan Pettersson, Alexander Jeremejeff, David Leinar, Jakob Lindström

Avspark 17.00

0 kommentarer:

Skicka en kommentar