lördag 19 maj 2012

Djurgården besöker Hisingen

Formstarka Häcken tar under söndagen emot Djurgårdens IF i en match där alla blickar är riktade mot en viss ghanes.

Som alla vet slog Häcken Norrköping med tennissiffrorna 6-0 i onsdags. Det var en match som på förhand såg ganska klurig ut för Gerhardsson och hans lag, men Waris Majeed såg med sina fem mål till att det blev en total överkörning. Fem mål i en och samma match gör man inte varje dag och det är ganska självklart att den prestationen Waris stod för har öppnat ögonen på många europeiska klubbar runt om i världen. Det innebär ökad press på den unge mannen, som för bara ett par år sedan lirade fotboll hemma i Ghana. Kommer han palla trycket? Det tror jag garanterat, men Djurgården kommer absolut inte vara lika generösa som ”Peking” var. Waris kommer säkerligen få bära runt Joona Toivio (eller blir det Ceesay kanske?) som en ryggsäck under hela matchen, vilket kommer öppna upp ytor för andra att briljera. Rene Makondele tappade ju lite i skytteligan senast, kanske dags för honom att svara imorgon?
    Jonas Bjurström och Henriksson är fortsatt skadade. Eddie Hernandez och Emil Wahlström kan nog glömma spel dem också. Läget med Arkivou får vi antagligen reda på under lördagen.

Djurgården har inte alls inlett Allsvenskan på ett bra sätt, i nuläget ligger man på en tolfte plats med elva inspelade poäng. På de fem senaste matcherna har man fyra oavgjorda (alla slutat 1-1) och en vinst. Senast spelade man 1-1 hemma mot Gefle och det är ett resultat som inte alls imponerar. Lagets bäste målskyttar är James Keene och Kasper Hämäläinen och det är två spelare Häcken kommer att få se upp med. Ricardo Santos kan också ställa till problem, brassen verkar ha hittat formen med två mål på de två senaste matcherna. Djurgården har faktiskt en ganska bra trupp, men tränarna Magnus Pehrsson och Carlos Banda lyckas inte riktigt få det att fungera.
    I morgondagens match kommer varken dansken Marc Pedersen eller Martin Broberg till spel. Båda startade senast mot Gefle. 

I Häckens startelva kommer vi nog inte få se några större förändringar. Källqvist står mellan stolparna och Östberg och Ali Kahn bildar mittlås. Frölund borde få fortsätta på högerbacken (han gör det faktiskt bra) och till vänster återtar Kari Arkivou sin plats om han är 100% (annars går Tom in där). Skulle heller inte vara fel att sätta Tom till höger, för han presterar verkligen när han får spela. På mittfältet känns nästan alla alternativ bra. Lewicki/Elvby som städgummor defensivt fungerar utmärkt, men Chatto är riktigt bra han också och skulle eventuellt kunna ersätta Elvby. Makondele är given till vänster och både Drugge och Ericsson bör få fortsätta på sina positioner. Anklev är ett alternativ på högerkanten och väljer PG att spela med honom så förpassas nog Drugge till bänken skulle jag tro. Joel Johansson spelar självklart på anfallet, för Waris senaste prestationer har varit allt annat än bra. PG var tydligen ursinnig över hur mycket Waris missade mot Norrköping och vi håller nog alla med om att han borde gjort minst åtta mål. Frågan är om han någonsin får chansen igen?

Häcken kommer med all rätt vara tunga favoriter imorgon. Nu är man en av 3-4 guldkandidater och ska vinna hemmamatcher som denna. Djurgården är kluriga, svåra att sätta fingret på och det kommer verkligen inte bli en lika lätt match som mot Norrköping och Gefle. Vid vinst så går man till allsvensk pausvila som sämst trea. Elfsborg ställs under måndagen mot Sundsvall på bortaplan och förlorar de poäng i den matchen, samtidigt som Häcken slår DIF och Elfsborg, så leder Hisingen Allsvenskan under uppehållet. Det hade varit något det.

Hur många tar sig till Rambergsvallen imorgon? Kan man hoppas på 3500? Jag vågar i alla fall lova att man får valuta för pengarna.

Avspark 15.00.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar