torsdag 3 maj 2012

GAIS reser till Kalmar

Förlust senast borta mot Elfsborg, trots relativt bra spel. Nu ska GAIS försöka hoppa på vinnartågen igen när man åker till Kalmar och Guldfågeln Arena.

Förlusten senast var ganska väntad, men GAIS gav verkligen Elfsborg en match. Laget spelade stundtals bra och unge Linus Tornblad fick göra sitt första allsvenska mål. Dock ska man inte glömma bort att GAIS kvittering kom som en blixt från klar himmel och att Elfsborg, efter sitt 1-0-mål, dominerade matchbilden totalt. En mycket positiv sak från matchen var att GAIS lyckades pressa Elfsborg på bortaplan rejält sista 20 minuterna och de sista 10 hade man dessutom en man mindre efter Floréns skada. Detta och de första 10 minuterna ska man ta med sig från Elfsborgs-matchen.

Kapten Lundgren var skadad senast, men kommer medverka imorgon, vilket enligt Balkander på GP gör att Erik Johansson tar över högermittfältet och Lundgren kliver in bredvid Calum Angus. Bassombeng var bedrövlig senast, men var tydligen lårskadad och nu har han dessutom fått feber, vilket gör att han missar matchen. Mervan Celik är däremot fit for fight, trots att rehabtiden kunde bli upp emot 8 veckor. Om han får starta imorgon återstår att se. Aubynn är tillbaka om några veckor och Florén, Spong och Tamandi är långtidsskadade.
     Hur kommer Axén då formera sitt lag? Backlinjen är klar, Ekunde och Kenneth Gustafsson på kanterna och Lundgren/Angus som mittlås. Erik Johansson går alltså in på högerkanten och Ayarna är väl ganska given i mitten. Markus Gustafsson har fått starta bredvid Ayarna de senaste matcherna och lär få göra det igen. På vänsterkanten spelar Celik om han är redo för 90 minuter, annars skulle Romario kunna komma in där. Just Romario gjorde ett väldigt piggt inhopp senast och kan också vara aktuell som Ayarnas partner på det centrala mittfältet. På anfallet är Wanderson given och Tornblad borde få starta igen, han gjorde ju trots allt mål senast. Jakob Olsson är också ett alternativ, men lär agera inhoppare.

Kalmar FF är ett bra lag, det fick bland annat BK Häcken känna på för några veckor sedan. Nanne Bergstrand är en utomordentlig tränare och på Guldfågeln Arena är laget svårspelade. Man kommer senast från ett oavgjort resultat (1-1) borta mot Djurgården, en match som var ganska ful och i slutet av matchen fick Daniel Mendes sitt andra gula kort och är avstängd mot GAIS. Denna Mendes har gjort två av lagets sex mål. Dauda är bästa målskytt med tre mål, alla mot BK Häcken. Målskyttet är alltså inte det bästa och att en av lagets bättre spelare offensivt är avstängd imorgon är positiva nyheter för GAIS. Abiola Dauda blir att se upp med, han kan om han vill så att säga. Erik Israelsson är också en duktig spelare och var en av lagets bästa senast. Rydström styr mittfältet, men är bättre på att snacka än spela boll. Vad det gäller de nya spelarna Archford Gutu och Papa Diouf kan jag inte säga något mer än att de känns spännande, har ingen vidare koll på dessa. Mats Solheim, Nenad Djordjevic, Jonathan McDonald och Tobias Carlsson var skadade senast.

På förhand tycker jag att den här uppgiften ser passande ut för GAIS. Trots förlusten mot Elfsborg är man inne i en positiv trend och även om Wanderson inte spelar på toppen av sin förmåga, så blixtrar han till då och då. Ett stort plus ifall Celik kan starta och det ska bli riktigt roligt att se Johansson på kanten, även om han har varit fullständigt briljant framför Sillanpää. Kalmar har haft svårt att producera framåt (bortsett från BKH-matchen) och det är ett stort minus att Mendes inte kan spela imorgon. Som alltid gäller det att Wanderson presterar och mot en trött Henrik Rydström tror jag han kan göra det. Något säger att det blir minst ett gult kort för Kalmars mittfältsgeneral imorgon. Försöker mig aldrig på något resultat, men jag tror GAIS tar årets andra seger imorgon.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar