torsdag 3 maj 2012

Torsdagstankar

Allansson, Gerzic och Sana det är sådana spelare som tillför Allsvenskan och i detta fall Blåvitt det lilla extra. Gerzic är inte i 100%-Örebroform än men han närmade sig i alla fall med 10 procentenheter igår och vi fick se prov på det egenskaper som Blåvitt värvade honom för. 40-meterspassningarna, speluppfattningen och tvåvägsspelet. Glädjen börjar komma tillbaka, lossnar det mot Elfsborg?
***
Det är lite väl tyst om GAIS, radiotystnad verkar råda generellt över GAIS-media. I morgon åker laget till Kalmar för att skörda poäng, men mycket om den matchen finns inte att läsa än. Är det en medveten mörkläggning eller händer det bara väldigt lite just nu?
***
Den före detta Häcken-spelaren Robin Eriksson gjorde två nya mål för sitt Kärra i Div 4 i förra seriematchen. Laget har nu tre vinster och 12-0 i målskillnad efter tre spelade matcher. Robin själv har gjort 7 av dom 12 målen vilket ger honom ett målsnitt på 2,33 mål per match. Ger ÖIS, där han provspelade innan säsongen, honom en ny chans redan i sommar eller går han ännu högre upp i seriesystemet?
***
Allanssons avslut vid målet. Såg först enkelt, löst och något taffligt ut, men studerar man det i slowmotion så ser man att han läser av Oscar Berglunds rörelse i målet, ser att han är på väg åt ena hållet och då är det bara att rulla in den i andra. Mer än så behövs inte.
***
Jesper Florén opereras imorgon(fredag) därefter påbörjas hans rehabträning, efter hans fraktur i mellanfoten. Klart är dock att den 21-årige GAISaren missar resten av vårsäsongen. I övrigt saknar Makrillarna sedan tidigare Richard Spong (korsband) och Jimmy Tamandi (korsband och menisken).
***
ÖIS har anlitat en "konsult" för att livesända sina matcher över nätet. 99 kr kostar det att se en match och då är det inga Champions League sändningar vi snackar om utan en hackig pixlig sändning med en kommentator som inte verkar speciellt fotbollskunnig, i alla fall inte ÖIS-kunnig. Frågan är hur man kan ha mage att ta betalt av sina supportrar för en produkt och sen inte leverera det man har utlovat. Dåligt.
***
I mitt kösystem så har det varit Sam Larsson som har stått näst på tur till A-laget. Det tog 12 minuter och 2 ribbskott för David Moberg Karlsson att tränga sig förbi Sam. Konkurrensen om platserna i Stahres elva är stenhård, precis som det ska vara. Jakob Johansson fick sina första minuter i årets Allsvenska, frågan är hur många fler det blir när Kjetil och Dyrestam är tillbaka i full form. Hur länge kommer Erik Lund acceptera sin plats på bänken?
***
Häcken fortsätter att leverera och har nu intagit en andraplats i den Allsvenska tabellen. En spelare det sällan skrivs och snackas så mycket om är René Makondele, en spelare med en väldigt hög lägsta nivå som är inne på sin 12e säsong i Allsvenska. Med drygt 200 matcher och nästan 50 gjorda mål så är han enligt mig en av Allsvenskans mest underskattade spelare.
***
Jonas Olssons standardbyten känns som bortblåsta när både Söder och Moberg får komma in när laget leder med 2-0 igår. Tränare som gör offensiva byten vid ledning är för övrigt en bristvara. Stiller är enligt mig ingen startspelare, han ska vara en supersub, en Ole Gunnar Solskjaer, en spelare som kommer in i 82e minuten och gör matchavgörande 2-1 målet på en retur. Men så länge han fortsätter att snitta 1,5 mål per match från start så kommer jag få väldigt svårt att få min vilja igenom.
***
2325. Helt okej publiksnitt för att ligga i landets tredjedivision. Vinner ÖIS borta mot Sylvia i helgen så är jag övertygad om att publiksnittet höjs ytterligare hemma mot Norrby den 13e.
***
Örebro åker till Stockholmsstadion idag, ska Närkelaget plocka säsongens första trepoängare krävs det att ex-blåvitaren William Atashkadeh är het framför mål. 4 mål har 20-åringen stått för så här långt, noterbart är att Örebro bara har gjort 6 mål totalt.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar