onsdag 2 maj 2012

Tredje raka för Blåvitt

IFK Göteborg gick idag in på Gamla Ullevi med vind i seglen efter två raka vinster. Ett skadedrabbat GIF Sundsvall stod för motståndet och som väntat var det hemmalaget som tog kommandot direkt. Redan i den fjärde minuten kommer Sana igenom och får på ett bra skott, som Oscar Berglund tvingas rädda ut till hörna. Hörnan är bra. Tobias Hysén går på första, skarvar bollen vidare mot bortre där Hannes Stiller stormar fram och petar in ledningsmålet. Perfekt start för IFK Göteborg, som fortsätter framåt. Första kvarten är det blåvit totaldominans, men ytterligare mål får vänta till matchminut 28. Hysén slår en pass, efter fint väggspel, till Logi, som gör en hejdundrans lång löpning på kanten. Logi får in bollen perfekt till Joel Allansson, som enkelt kan göra 2-0, trots en ganska sne träff. Sa jag inte att Allansson kommer tacka för förtroendet? Matchen känns nästan helt avgjord vid det här laget och resten av halvleken blir hemmalagets, trots en del offensiva försök från Sundsvall. En bra halvlek av Göteborg, släpper inte till mycket bakåt och är effektiva framåt. Sundsvall vinner bollinnehavet, men vad gör det?

I andra försöker GIF skapa något framåt, Holster har ett bra skott efter 48 minuter och Kevin Walker har ett skott en bit utanför. Bortalaget har dock svårt att hålla i bollen och få igång ett bra spel. Sundsvall verkar inte riktigt tro på att de kan komma tillbaka och matchen blir väl inte den roligaste. Stiller gick ut med halvtimmen kvar och ersattes av Söder och med drygt 10 minuter kvar hände väl det som inte fick hända. Sana lägger sig på marken, har ont och tvingas byta. Ett knä som strulade och Daniel Moberg-Karlsson ersatte. Några minuter efter detta var det Gerzic tur att skada sig. Han haltade av planen och ersattes av Jakob Johansson, som får speltid för första gången i årets Allsvenska. Sundsvall är nära 2-1 många gånger, men saknar det där lilla extra i avslutet. I slutminuterna är Blåvitt istället nära på att utöka sin ledningen. Allansson tunnlar Brink och får iväg ett bra skott som räddas, på returen bombar Moberg-Karlsson i ribban och bollen går ut till Hysén, som inte lyckas få iväg något skott. På tilläggstid är det sedan dags för Moberg-Karlsson att skjuta i ribban igen, denna gången från långt håll, men matchen slutar 2-0.

En stabil insats av Blåvitt. Sämre andra halvlek dock och hade Sundsvall haft lite mer skärpa hade man kunnat oroa. Första halvleken är bra, men man märkte att Sundsvall saknade Skúlason och Forsberg i offensiven.

Många i Göteborg som får plus idag. Allansson är bra och levererade dessutom, Gerzic börjar komma in i matchen och Sana fortsätter imponera (hoppas nu inte hans skada är allvarlig). Stiller gör mål igen och agerar lagets skyttekung. Haglund tar hand om mittbackspositionen ypperligt och Salomonsson gör en av sina bättre matcher. Bra inhopp av Moberg-Karlsson, som var superb mot GAIS i U21, han vågade ta för sig och har två ribbskott, synd att han inte fick göra mål. Alvbåge fick hålla årets första nolla och det var nog viktigt efter dundertabben senast. Logi måste också nämnas, gör kanske sin bästa match i år. Hyséns måltorka oroar såklart, lagens skyttekung ska ju göra mål. Han skapar lägen för sig själv, men han är inte riktigt med mentalt (hade han inte en sån här period förra året också?). Ett mål och det släpper.