onsdag 23 maj 2012

GAIS reser till Stockholm

GAIS åker på torsdag upp till Solna för att möta hemmastarka AIK. En match som på förhand ser nästan helt omöjlig ut för Axén och hans lag.

Hemmalaget AIK ligger fyra i tabellen med arton inspelade poäng. Laget har endast förlorat en match i år, men däremot kryssat hela sex gånger. På hemmaplan har man raden 1-4-0 och det är en klar missräkning från Gnagets sida. Första hemmasegern kom i förra omgången när man slog formsvaga IFK Norrköping. AIK låg under med 2-0 efter tjugo minuter, men gjorde sedan en helt fenomenal vändning och vann med 5-2. Norrköpings försvar må vara under all kritik just nu, men AIK visar ändå en oerhörd styrka med den här vändningen. Stockholmarna har en stark trupp och de som sticker ut lite extra är Martin Mutumba och Celso Borges, som är bland seriens bästa när de är på spelhumör.
     Alexander Milošević är skadad, men Robert Åhman-Persson återvänder från avstängning. Turina och Danielsson är tillbaka i matchtruppen, men tveksamt om de är 100%. 

GAIS har nu, i och med 1-1-resultatet mot Blåvitt i måndags, inte vunnit på sex matcher. Wanderson & co har bara lyckats vinna en gång i år och det var hemma mot Norrköping i omgång fem. Laget ligger på en kvalplats, har tre poäng upp till säker mark och en poäng till nedflyttning. Spelet har sett oroväckande dåligt ut nästa hela säsongen, men första halvleken mot Blåvitt var ett fall framåt. Celik glänste, Erik Johansson fortsatte imponera och Tornblad var riktigt pigg.
    Wanderson har problem med ett ligament i knät, vilket gör att han tvingas avstå spel i morgondagens match. Sedan tidigare saknas Florén, Tamandi, Aubynn, Spong och Kenneth Gustafsson. Hur stort avbräck Wanderson är behöver jag inte ens förklara.

Axén lär starta med en liknande elva som sist. Sillanpää i mål och framför honom försvarar Ekunde, Erik Johansson, Lundgren och Calum Angus. Markus Gustafsson och Ayarna var bra sist (för en gångs skull) och de två fortsätter centralt på mittfältet. Kanterna flankeras av Tornblad och Bassombeng. På anfallet är Celik självskriven och bredvid honom lär Romario få starta i Wandersons roll. Ett annat alternativ hade kunnat vara att starta med speedkulorna Celik och Tornblad på anfallet och sätta Romario på en kant, men det känns inte så troligt att Axén i sista matchen skulle ändra sin taktik, eller?

Jag har väldigt svårt att se GAIS ta någon poäng på AIK imorgon, speciellt med Wanderson borta. AIK är svårspelade och fick årets första hemmaseger i förra omgången, vilket gör att man kommer stärkta till den sista matchen innan uppehållet. Ska GAIS ha någon chans imorgon gäller det först och främst att Celik fortsätter att imponera.

Avspark 19.00

EDIT: Fredrik Lundgren, Erik Johansson, Calum Angus och Markus Gustafsson är alla tveksamma till spel. Gustafsson och Johansson är förkylda och mycket tyder på att de inte kommer till spel. Har verkligen ingen aning hur GAIS skulle formera en backlinje om de tre förstnämnda är borta. Ekunde och Mujcic in i mitten, Angelin och Moenza på kanterna? Kan bli totalkatastrof.

Ivan Turina och Helgi Danielsson är tillbaka i AIKs trupp: Niklas Backman, Per Karlsson, Nils-Eric Johansson, Robert Åhman Persson, Helgi Daníelsson, Daniel Tjernström, Martin Kayongo-Mutumba, Celso Borges, Lalawélé Atakora, Kyriakos Stamatopoulos, Robin Quaison, Martin Lorentzson, Alhassan ”Crespo” Kamara, Pontus Engblom, Daniel Gustavsson, Ivan Turina, Viktor Lundberg, Gabriel Özkan.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar