onsdag 23 maj 2012

Toppmöte i Borås

Under torsdagen tar BK Häcken sitt pick och pack och åker till Borås för att möta de suveräna serieledarna IF Elfsborg. Det är lagens sista match innan EM-uppehållet.

Häcken ligger just nu på en mycket imponerande tredje plats i årets Allsvenska och är inne i en positiv trend. Laget kommer senast från en oavgjord (1-1) match hemma mot Djurgården. Häcken var med all rätt stora favoriter innan matchen, men laget fick aldrig riktigt igång finliret som vi sett så ofta i år. Bortaspelet har varit lite sisådär för Gerhardssons mannar, två vinster, en oavgjord och två förluster har det blivit. Förlusterna har kommit i Kalmar och Helsingborg.
    Martin Ericsson saknas imorgon (skadad och får ej spela mot ägarklubb) och det är ett stort avbräck för Häckens offensiv. Eddie Hernandez, Jonas Bjurström, Jonas Henriksson och Emil Wahlström kan också glömma spel (även om både Emil, Eddie och Bjurström tränar för fullt). Arkivou och Forsell har problem med sina höfter och det återstår att se om någon av dem kan spela, tveksamt dock.

Elfsborg går som tåget. På hemmaplan har man fem vinster på lika många matcher och man leder just nu serien med sex poäng före Malmö FF. Laget kommer senast från en enkel 3-0-seger uppe i Sundsvall och det verkar inte som någonting kan stoppa boråsarna när de spelar på konstgräs. Noterbart är att Elfsborg fortfarande inte vunnit en match på naturgräs i år.
    Häcken kommer behöva se upp med i stort sett hela Elfsborgs lag. Hiljemark och Hult sticker ut lite extra och det kommer inte dröja länge förrän vi får se dessa två ute i Europa. Lasse Nilsson har sett otroligt het ut under hela säsongen och Anders Svensson är fortfarande en av Allsvenskans bästa spelare. Till morgondagens match saknas Daniel Mobaeck, Martin Anderson, Skuli Jon Fridgeirsson och David Elm (tveksam).

Gerhardsson ändrar i stort sett alltid sin startelva och kommer vara tvungen att göra det imorgon också. Källqvist är målvakt och framför honom spelar Ali Kahn och Östberg i mittförsvaret. Är Forsell och Arkivou borta spelar Frölund till höger och Söderberg till vänster. På mittfältet fortsätter antagligen Lewicki och Chatto defensivt och Drugge spelar bakom Waris. Makondele är given till vänster och i och med att Ericsson inte spelar så får Anklev chansen till höger. Waris spelar på anfallet.

Elfsborg borta är det ultimata kraftprovet för Häcken. Tar man poäng ska man vara nöjda, men mycket tyder på att det blir hemmavinst. Ericssons frånvaro är kännbar och det gäller för Drugge att kliva fram lite extra imorgon. OM Arkivou och Forsell saknas så är det tunga avbräck, jag har faktiskt svårt att se hur Frölund och Tom ska kunna hantera Hult och Ishizaki. Häckens bänk imponerar inte ett dugg, kärvar sig offensiven finns Joel Johansson och Dioh Williams att tillgå och det är absolut inga bra alternativ när man ställs mot Sveriges just nu bästa lag. Det som talar för Häcken är att det kan bli en passande matchbild. Mot lag som Djurgården, när man är storfavoriter och tvingas föra matchen, måste man skaffa sig en plan B, men i det här mötet kan nog Häcken komma att få utnyttja sin omställningsfotboll till max. Bara Waris och Makondele har en bra dag så är allt möjligt.

Häcken har på nitton försök aldrig slagit Elfsborg på bortaplan, är det dags för första segern nu?

0 kommentarer:

Skicka en kommentar