onsdag 23 maj 2012

Sista matchen innan semestern

IFK Göteborg gästas av Kalmar FF under torsdagen i den sista matchen innan det stundande EM-uppehållet.

Blåvitt kommer senast från en oavgjord (1-1) derbykamp mot GAIS. Laget spelade uselt i första halvlek, men ryckte upp sig andra och fick med sig en poäng. Tobbe Hysén fick äntligen göra mål igen och Sana var tillbaka från skada, även om han inte fick speltid. Blåvitt ligger på en nionde plats i tabellen och har 14 inspelade poäng, vilket är 13 sämre än serieledarna Elfsborg. Guldet kan man glömma, men nu gäller det att börja vinna för att ta upp kampen om platserna i Europa.
    Philip Haglund är tillbaka från avstängning, men både Hjalmar Jonsson och Dyrestam, som utgick mot GAIS, är skadade. I Jonssons fall rör det sig om en skadad sena som fäster i höften och enligt sjukgymnast Fredrik Larsson kan han bli borta flera månader. Dyrestam lär förhoppningsvis kunna spela efter EM-uppehållet.

Kalmar står alltså på menyn för ett hungrigt Blåvitt. Nanne Bergstrands lag har inte alls imponerat så här långt och placerar sig just nu på en trettonde plats, tre pinnar före GAIS på kvalplats och två efter IFK Göteborg. KFF har tre raka utan vinst och kommer från en tung 3-0-förlust borta mot Åtvidaberg, trots att man var det bättre laget i första halvlek. Det ska bli ytterst intressant och se om Abiola Dauda har någon förbannelse över sig som gör att han bara kan göra mål på lag från Göteborg. Den nigerianska anfallaren är lagets bäste målskytt med fem strutar, tre av dem gjorde han mot Häcken och två kom mot GAIS. Bergstrand har en ganska intressant trupp med spelare som Daniel Mendes, Tobias Eriksson och Nenad Djordjevic, men satsningen på utländska spelare har inte riktigt gått som planerat i år. Lagets ”affischnamn” Henrik Rydström, Mr. Kalmar, är en ständigt kritiserad herre och han har det minst sagt inte lätt just. I sin blogg beskriver han väldigt bra den ovana situationen som bänkspelare och får man tro hans ord är det inte direkt guld och gröna skogar i Kalmar just nu.
    Kalmar har haft stora skadeproblem så här långt, men till morgondagens match saknas endast Tobias Carlsson, Mats Solheim och Rasmus Sjöstedt.

Stahre kommer tvingas till en del förändringar i startelvan. Alvbåge är målvakt, men framför honom blir det en något annorlunda backlinje. Waehler är given centralt och Salomonsson spelar till höger. Jakob Johansson BÖR få förtroende bredvid Waehler efter sin insats senast, men det kan mycket väl bli så att Haglund går in där. Till vänster spelar med all sannolikhet Valgardsson. Spelar Haglund mittback fortsätter Farnerud och Gerzic centralt på mitten. Är Sana redo för 90 minuter går han in till vänster och Allansson går över till högerkanten, annars får ”Sella” chansen igen. På anfallet lirar Hysén och Söder. Stiller och DMK kan båda räkna med inhopp.

Kalmar kommer, likt Blåvitt, vilja avsluta vårsäsongen med en trea imorgon, men jag har väldigt svårt att se Göteborg tappa poäng. KFF är inne i en negativ trend och 0-3 mot Åtvidaberg senast är allt annat än bra. Henrik Rydström beskriver sitt lag som "väldigt motgångskänsliga" och kan IFK lyckas få ett tidigt ledningsmål kan det mycket väl rinna iväg. Blåvitt spelar stundtals bra fotboll och med en gnutta tur hade man kunnat haft tre raka segrar istället för tre raka kryss. Nu är det dags för seger igen och två (?) nya Hysén-mål.

Avspark 19.00

0 kommentarer:

Skicka en kommentar