tisdag 1 maj 2012

Häcken åker till Åtvidaberg

BK Häcken tar bussen till nykomlingen Åtvidaberg med en något tursam, men väldigt skön, trepoängare i ryggen. Man möter ett Åtvidaberg som överraskat positivt, men nu har tre raka förluster.

Häcken vann med 2-1 borta senast mot Syrianska efter ett Makondele-mål i 92a minuten. Tre poäng, men spelet oroar. Årets i särklass tråkigaste match (förhoppningsvis) och inga av lagen fick igång något bättre spel. Martin Ericssons frisparksmål värmde, likaså Makondeles sena avgörande och Tom Söderbergs långa ben, men annars var det inte många ljusglimtar i bortalaget. Drugge och Williams gick in på mittfältet senast, ersatte Chatto och Anklev. Det var väl inte det bästa Gerhardsson gjort. Ericsson flyttades ner bredvid Lewicki och är väl en av få som får godkänt i Syrianska-matchen. Han skulle eventuellt kunna fortsätta där, men vem ska då ta den offensiva positionen? Drugge verkar sparka i motvind just, inte mycket som stämmer i hans spel. Dioh Williams blixtrar till ibland, men jag vet inte, håller han verkligen? Dräller med bollen alldeles för mycket. Vem finns kvar? Värt att testa 4-4-2? Makondele och Anklev på kanterna, Waris och Jesper Westermark, som imponerar i U21, på anfallet. Eller Eddie Hernandez? Fast han saknar matchträning. Nä, det är klart att taktiken inte kommer ändras. Chatto/Lewicki lär få chansen igen på det defensiva mittfältet och Ericsson återtar sin roll bakom Waris. Williams vill jag absolut inte se på högerkanten, så Anklev går förhoppningsvis in där (även om jag gärna sett Westermark där). Vazquez är också ett alternativ att sätta in, men han saknar matchträning (eller?). Var nära på att glömma av Josef Elvby, som blivit en riktig bänknötare i år. Hur bra/dålig är han? Inte sett honom speciellt mycket den här säsongen.
     Positivt för Häcken så är Mattias Östberg tillbaka efter avstängning. Han lär gå rätt in i startelvan och peta ut Tom på kanten, trots hans jättematch på mittbackspostionen mot Syrianska. Arkivou, MAK, Östberg och Tom känns tryggt därbak.

Åtvidaberg förlorade mot IFK Göteborg i lördags med 2-1. Laget gör överlag en bra match, men IFK Göteborg skulle aldrig släppt in dem i matchen på det viset (Waehler rött kort och Alvbåge gör årets målvaktstabbe). Tvivlar starkt på att Åtvid hade hängt dit någon ifall detta inte hade hänt. Det är ett bra lag, inget snack om saken, skytteligaledaren Prodell är livsfarlig och Magnus Eriksson är riktigt bra. Jag varnade lite för Anton Timmerholm innan Blåvitt – Åtvid och han gjorde en bra match, han är en stor talang. Bruno Marinho ger styrka till mittfältet och Kristian Bergströms vänsterfot.. den är bra.

Häcken vinner aldrig den här matchen om man spelar som mot Syrianska, aldrig. Man måste höja sig flertalet snäpp för att ens ta poäng här. Waris måste komma igång igen och han kan inte göra det på egen hand. Han måste få passningarna som kan göra att han får utnyttja sin snabbhet. Det finns inte en tränare i Sverige som inte vet vem Waris är vid det här laget, alla vet att han är snabbast i Allsvenskan. De vet hur han ska hanteras och därför gäller det för Gerhardsson att gå till taktisk motattack. Vet inte om det var någon typ "superdrag" av PG att starta Drugge och Dioh mot Syrianska, men det lyckades inte och det skulle förvåna mig mycket om det blir samma startelva imorgon.

Åtvidabergs trupp: Henrik Gustavsson, Allan Olesen, Daniel Hallingström, Kristian Bergström, Petrit Zhubi, Tobias Nilsson, Viktor Prodell, Bruno Marinho, Alberis da Silva, Oscar Möller, Mattias Mete, Alain Junior Ollé Ollé, Jesper Arvidsson, Amir Suljic, Gustav Jansson, Magnus Eriksson, Anton Tinnerholm, Tom Pettersson.

Amir Suljic gör comeback efter sjukdom och ersätter Christoffer Karlsson.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lewicki är tyvärr avstängd. Tror på Chatto - Ericsson på def. mitt. Anklev höger, Dioh offensiv. Drugge lär få nöta bänk, han såg oerhört tung ut mot Syrianska. Backlinjen blir nog som du skriver. I övrigt samma elva. Forza Häcken!

Straffpunkten sa...

Såg det nu. Tack för informationen!

Skicka en kommentar