torsdag 17 maj 2012

IFK Göteborg kryssade

IFK Göteborg åkte till Listerlandet i hopp om en seger, men fick rättvist nöja sig med en poäng.

Mikael Stahre valde att fortsätta med samma startelva som sist, dvs Moberg Karlsson och Söder på anfallet och Hysén på vänsterkanten.
   Matchen inleddes ganska chansfattigt, Blåvitt försökte styra matchen och Mjällby satsade på ett omställningsspel. Efter 20 minuter nickar Dyrestam sånär in en hörna, men bollen räddas på mållinjen. Två minuter därpå varnas Philip Haglund och missar därmed derbyt mot GAIS. Efter drygt 25 minuter står Emil Salomonsson för en riktig blunder när han passar bollen rätt till Marcus Pode i en farlig position på egen planhalva. Pode ger bollen till Fejzullahu, som knorrar in bollen i bortre från en svår position. Underbart mål av Mjällby, men vilken idiotpassning av ”Salo”, som helt och hållet får ta på sig det målet. Blåvitts anfallsspel var inte bra och varken Mjällby eller IFK skapade särskilt mycket i första. Vad jag såg verkade det dessutom som att Blåvitt hade grov medvind och borde väl skapat minst en riktigt het målchans. Måste nog säga att det här var en av Blåvitts sämsta halvlekar i år.

I andra skärpte Göteborg till sig rejält, snabbare tempo och bättre passningsspel. Det gav resultat sex minuter in i halvleken. Allansson vinner boll på offensiv planhalva, spelar bak den till Jonsson som slår en långboll, Robin Söder plockar ner den och är oerhört stark (ännu en gång) inne i boxen och avslutar bra, 1-1. Göteborg var det bättre laget i andra, men Mjällby var ytterst nära speciellt två gånger att göra deras andra mål i matchen. Båda gångerna var det Pär Ericsson som kom fri. På tilläggstid får Göteborg en ypperlig målchans, men Stiller nickar Selakovic inspel rakt i ribban.

1-1 är ett klart rättvist resultat och Göteborg ska vara glada att ”Pärlan” inte hade sin bästa dag idag. I första halvleken var det inte mycket som stämde, men Blåvitt blev några snäpp bättre i andra. Gerzic, Stiller och Selakovic gjorde alla tre pigga inhopp och bör nog vara med i startelvan till nästa match. DMK visade ännu en gång att han kommer bli en riktigt bra fotbollsspelare med tiden, hans kvickhet oroade Mjällbyförsvaret rejält. Söder är långt ifrån lika bra som mot MFF, men helvete vad stark han blivit i kroppen. Dyrestam är bäst i Blåvitt idag, utan skadeproblemen hade han varit bästa ytterbacken i Allsvenskan idag. Alvbåge får godkänt, räddar Blåvitt från förlust i slutskedet av matchen när Ericsson kommer fri, men han måste jobba på sitt luftspel. Haglund är formsvag, två dåliga prestationer i rad nu. Inte likt honom. Bra att han är avstängd i nästa match, så Gerzic kan få ta en välförtjänt startplats. Salomonsson får minus, Hjalmar likaså och Waehler gör väl inte sin bästa insats idag. Inte alls någon bra försvarsinsats av Göteborg idag. Allansson tycker jag också har tappat lite och Farnerud gör väl inte heller någon vidare match. Hyséns måltorka fortsätter och han är inte i närheten av sitt fina spel mot MFF idag

Sammanfattningsvis var inte det här någon vidare fotbollsmatch och Blåvitt kommer inte alls upp i normal standard. Nu väntar formsvaga GAIS och där bör det väl bli tre pinnar?