torsdag 17 maj 2012

Nattsvart, GAIS

Kräftgången fortsätter, misär, elände, förlust. Gaisarna har det inte lätt just nu. 2-1-förlusten mot GIF idag kan sätta djupare spår än vad man kan tro. Nu tyder allt på att GAIS går in i halvtidsvilan med endast åtta (!) poäng.

GAIS inledde matchen mot Sundsvall piggt, Celik hade ett vasst skott precis över ribban inledningsvis, men efter 21 minuter gör Sundsvall 1-0. Fredrik Holster frispelar Johan Eklund, som rullar bollen i mål. Tungt för GAIS, som inlett matchen klart bättre än bortalaget. GAIS försökte hitta en kvittering, Tornblad var ytterst nära efter en hörna, men efter en halvtimme är Lundgren uppe och viftar med händerna i eget straffområde och Sundsvall får en straff som Skulason sätter säkert. Hemmalaget replikerade snabbt, Tornblad gör ett bra nummer på kanten och får via touch in bollen till Celik, som nickar in reduceringen.
   GAIS jagade och jagade i andra, men lyckades inte få in bollen. Wanderson sköt i stolpen och Sundsvall var ytterst nära ett självmål, men närmare än så kom man inte och GAIS inkasserade säsongen fjärde förlust.

Totalt mörker för GAIS, som nu får en stor och fet krisstämpel av Straffpunkten. Sundsvall hemma är en av säsongens lättaste matcher och man ska vinna en sån här match, så är det bara. Allt, verkligen allt, tyder på att GAIS kommer få kämpa rejält för sin fortsatta existens i Allsvenskan i år. Jag förstår inte vad som har hänt, GAIS har en bra trupp, men ingenting fungerar, alla springer åt fel håll. En vinst på tio matcher är uselt.
   Det ska bli intressant att se vad GAIS gör åt sin situation, i nuläget ser jag verkligen ingenting man kan göra. Allt är nattsvart. Man har knappast råd att sparka Axén och man kan heller inte värva in någon spelare som gör skillnad. Derbyt på måndag blir viktigt, då handlar det om liv och död. Både för Blåvitt och GAIS.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar