lördag 12 maj 2012

Norrby kommer på besök

Örgryte förlorade två tunga poäng senast mot Sylvia när man släppte in 2-2 på stopptid, men nu är det dags att segra igen när Norrby besöker Gamla Ullevi.

ÖIS är nu obesegrade i fyra matcher, eller åtta matcher om man också räknar med förra säsongen. Faktum är att senaste gången man förlorade en ligamatch var hemma mot just Norrby (1-3).
    Örgrytes spel har stundtals sett riktigt bra ut, Emil Karlsson är suverän på anfallet och Lindström (född 93) styr mittfältet, men det är oroväckande att man tappar ledningar så som man gjort mot både Skövde och nu senast mot Sylvia. I och med dessa poängtapp är man nu fyra poäng efter den suveräna serieledaren Lunds BK, som har fyra raka vinster och 11-0 i målskillnad.

Norrby har en vinst, en oavgjord och två förluster på de fyra inledande omgångarna. Boråslaget inledde säsongen på bästa sätt genom att slå Sylvia på hemmaplan, men efter den matchen har det gått lite knackigt. Laget har redan varit i Göteborg en gång i år och då förlorade man med 2-1 mot Utsikten. Många spelare i Norrby är födda på 90-talet och de kändaste namnen för oss göteborgare är väl Emilio Rossi (fd BK Häcken) och Sandeep Mankoo (GAIS).

ÖIS startelva känns på förhand ganska given. Abrahamsson i mål och framför honom bildar Jonsson/Leinar mittlås. Storspelande Hannes Sahlin spelar till vänster och Otterstedt, som på nytt fick förtroende senast, lirar på högerkanten. Johan Pettersson är annars ett alternativ till höger, imponerade tydligen i veckan mot Frölunda i reservlagsserien och är en av lagets bättre spelare. På det centrala mittfältet är Jakob Lindström given och det skulle förvåna mig om hans partner inte blir ”Seb” Johansson. Tommy Lycén verkar ha hittat en liten formtopp och måste få starta på vänsterkanten och talangen Filip Holländer fortsätter till höger. Skytteligaledaren Emil Karlsson startar på anfallet och mycket tyder på att Wallén gör detsamma. Både Hedman och Anderberg finns som alternativ till Wallén, alla tre gjorde mål mot Frölunda i 7-2-segern i tisdags (Hedman 1, Anderberg och Wallén 2).

Det kan bli en riktig publikfest imorgon (division ett-mått mätt) med strålande sol enligt SMHI och förhoppningsvis bra fotboll. Vågar man hoppas på över 2000?

Avspark söndag 17.00.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar