lördag 12 maj 2012

Bolltrillande Häcken till Helsingborg

Formtoppade och målglada Häcken ställs emot regerande mästarna Helsingborg under söndagen. Ett riktigt krafttest för Gerhardssons mannar.

3-0 borta mot Åtvidaberg följdes upp av 3-0 hemma mot Gefle och Häcken är i minst sagt toppform inför mötet på Olympia. Offensiven är fantastisk, bredden är enorm och försvaret är stabilt. Laget har tre raka segrar mot ganska mediokert motstånd, men nu väntar alltså Helsingborg, som ännu inte förlorat på hemmaplan i år.

HIF förlorade Skånederbyt mot Malmö sist med klara 3-0 och gjorde en riktigt usel match. Laget är inte lika vasst som i fjol, men det finns gott om kvalité i truppen. De befinner sig just nu på en femteplats i tabellen, med en match mer spelad än Häcken. Makondele, som kom från just HIF, har själv gjort lika många mål som hela Helsingborg.
    Skånelaget saknar Erik Sundin, Emil Krafth, Christoffer Andersson och Walid Atta, men mittfältskämpen Ardian Gashi återvänder från avstängning och Baffo är tillbaka från skada. Gashi har dock varit magsjuk och han, tillsammans med May Maulangu, är tveksamma till spel. Skulle dessa två herrar inte medverka imorgon skulle det innebära stora problem för Conny Karlsson. Maulangu är i sina bästa stunder bland de bästa i Allsvenskan och Gashi är viktig med sin tuffa attityd. HIFs offensiv har varit under all kritik hittills, man skapar inte alls mycket framåt och i och med Sundins skada kan man heller inte möblera om särskilt mycket på anfallet i matchen mot Häcken. På förhand ser det tufft ut för hemmalaget.

Startelvan är alltid intressant när det gäller Häcken, laget har alternativ på nästan varenda position och konkurrensen är tuff, speciellt på mittfältet. Källqvist är burväktare och framför honom är Ali Kahn (tillbaka från avstängning) och Östberg givna som mittlås, även om Tom Söderberg imponerat de matcher han spelat. Vänsterkanten är Arkivous, men vem ska lira till höger? Frölund fick chansen sist och gjorde det bra, men behövde väl inte jobba speciellt mycket mot Gefles icke existerande offensiv. Tom Söderberg är bra som ytterback och Forsell presterar nästan alltid när han får spela. Jag chansar på att Frölund får fortsätta, men det är hugget som stucket. På mittfältet är det alltid svårt att sia om vilka som får starta, rimligtvis bör inte Gerhardsson ändra särskilt mycket. Chatto och Elvby är riktigt bra tillsammans på det defensiva mittfältet och Drugge verkar ha hittat formen framför dessa två. Själv skulle jag vilja se Lewicki istället för Elvby, tror han hade kunnat neutralisera Maulangu (om han kommer till spel) på ett bra sätt. Till vänster är Allsvenskans bästa spelare just nu, Makondele, given och till höger beror det lite på hur PG ser på matchbilden. Anklev är en slitvarg och bättre defensivt än Martin Ericsson och därför tror jag att han får förtroendet från start. Waris spelar på anfallet.

Kommer bli intressant att se vilka det blir som för matchen imorgon, kan Häcken få spela sitt omställningsspel tror jag på bortavinst, men måste Häcken hålla i taktpinnen kan det bli lite svårare. Det finns risk för att det blir en ganska sömnig tillställning som avgörs på någon tillfällighet. HIFs offensiv är inget vidare just nu och Häcken lär knappast gå fram lika mycket som mot Gefle.

Avspark söndag 17.30.

1 kommentarer:

Anonym sa...

Nu kör vi över Helsingborg!

Skicka en kommentar