lördag 12 maj 2012

GAIS är på väg över stupet

Vad har hänt? Vad är det som försiggår på GAIS-gården? Vart är GAIS på väg?

GAIS ligger i skrivandet stund på en kvalplats. En vinst, fem oavgjorda och tre förluster på de nio inledande omgångarna. Bakom sig har man oinspirerade Gefle och krisstämplade Örebro. Att Örebro är där dem är idag kan förklaras till viss del av spelarflykt, men självklart bör Närkelaget ligga högre upp i tabellen. Vad har GAIS att skylla på? Vad? Är spelarna upprörda över den ekonomiska situationen? Känner miljonären Wanderson för stor press på sina axlar? Är Celik för uppskakad efter det han fick gå igenom i Glasgow? Ingen ursäkt håller. Jag har sett ÖIS i år och jag skulle vilja påstå att gårdagens GAIS höll medelmåttig division ett-klass, max. Jag vill till och med sträcka mig så långt och säga att Gefle var bättre mot Häcken än vad GAIS var mot SFC. Och då ska man tänka på att GAIS har (sägs det) Allsvenskans bästa spelare och en bra trupp i övrigt.

Axén ska ha lika mycket skit som spelarna, han är sämre på att ta ut startelvor än vad Mikael Stahre har varit på slutet. GAIS saknar spelidé, saknar vilja och glöd och det är väl vad ”Alec” ska ge dem? Förlorar GAIS de resterande matcherna innan uppehållet kan man börja snacka om hans avgång, men har GAIS ens råd att anställa någon ny?
     Jag har hört att vissa gaisare börjat snacka om konkurs och det vill jag inte gå in något närmare på, för jag kan ärligt talat inte så mycket om det. Det man ska tänka på är dock att när laget presterar så här, så kan man inte förvänta sig publiksiffror över 4000, inte ens över 3000. Intresset kommer svalna gradvis och till slut kommer det vara helt iskallt på GAIS-gården. Då förlorar man publikintäkter, sponsorer försvinner och i och med att spelarna inte presterar går värdet ner på dem. Resten kan ni räkna ut själva.

GAIS är just nu på ett väldigt mörkt ställe, men man kan fortfarande se en glimt av ljus. Laget har tre matcher kvar innan uppehållet, Sundsvall hemma, Blåvitt hemma och AIK borta. Betydelsen av Sundsvall-matchen på torsdag går inte att skriva ned (NU får du känna på press, Wanderson). Förlorar man tror jag inte det finns en chans i helvetet att man tar poäng av varken IFK eller AIK och då står man där med åtta inspelade pinnar på tolv matcher. Hade t ex Häcken varit i en sån här situation nu hade man kunnat värva sig från krisen i sommar, men GAIS har inga stålar, kan inte hosta upp cashen, ain't got the dough.

Det är svårt att se positivt på saker och ting i nuläget, men det gäller verkligen för både spelare och ledare att stå upp för klubben mot Sundsvall. En förlust där och klubben drar på sig en krisstämpel som man kanske inte kan hantera.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar