onsdag 16 maj 2012

Ödesmatch för GAIS

GAIS säsong har hittills nästan bara varit misär och elände. Pengaproblem, formsvag Wanderson, dåligt spel och uteblivna poäng. Hur många hade trott det när allt blev klart med Celik?

Laget ligger i skrivande stund på en kvalplats med åtta inspelade poäng, ett efter det laget man ställs mot imorgon, GIF Sundsvall. Spelet mot Syrianska senast var så bedrövligt att man nästan höll för ögonen och spelar man på samma sätt mot GIF kan man räkna med en säker förlust. Hela laget inklusive Axén måste skräpa till sig och jag hoppas verkligen att man lärde sig något efter debaclet i Södertälje. Många tycker säkert att jag överdriver när jag skriver ödesmatch, men jag tycker verkligen att det är det. Förlust imorgon och mycket tyder på att man får gå till EM-vila med endast åtta pinnar och en nedflyttningsplats i arslet. Då kommer varenda själ på GAIS-gården att få känna på press. Jag skulle vilja sträcka mig så långt och säga att det här är en av säsongens viktigaste matcher för GAIS.
   Axén saknar långtidsskadade Spong, Florén och Tamandi. Aubynn är även han fortfarande skadad. I måndags ådrog sig Kenneth Gustafsson en muskelskada i låret och mycket tyder på att han inte kan spela förrän efter uppehållet. 

GIF Sundsvall är ingen lätt motståndare, men norrlänningarna har haft det lite motigt på slutet. Inget mål och endast en poäng på de tre senaste matcherna. Senast spelade man 0-0 borta mot Gefle. Laget har en del duktiga spelare i bland annat Skulason, Helg och Forsberg och intressant är att tre av GIFs ordinarie spelare (Skulason, Holster och Risholt) har ett förflutet i Häcken. Till morgondagens match är försvararen Robert Lundström avstängd, dessutom är viktige Emil Forsberg, Tommy Naurin och Denis Santos fortfarande skadade.

Jag tvivlar starkt på att vi kommer få se några överraskningar i Axéns elva imorgon, enda frågetecknet är vänsterbacken. Ekunde och Erik Johansson är tillbaka efter avstängning och båda bör gå in backlinjen. Angelin och formsvage Calum Angus förpassas därmed till bänken. Kapten Lundgren spelar i mitten tillsammans med Johansson, men vem ska ersätta Gustafsson till vänster? Får Angelin en ny chans? Eller ger kanske Axén Mirza Mujcic en startplats? På kanterna springer Celik och Bassombeng och i mitten får vi se Ayarna tillsammans med Markus Gustafsson. Kan också hända att Romario går in på någon av dessa positioner. På anfallet lirar Tornblad och Wanderson. Jakob Olsson presterar inte när han får starta och bör således starta på bänken och agera ”supersub” vid behov. Samma sak gäller Peter Ijeh. Skulle också kunna tänka mig att Axén fortsätter med Angus, använder Johansson på en kant och testar Bassombeng på anfallet, men det känns sådär.

Om det är viktigt för Blåvitt att Hysén presterar är det minst dubbelt så viktigt för GAIS att Wanderson presterar. Brassen har visat goda intentioner i vissa matcher, men är långt ifrån sin normala form. Celik måste också upp några snäpp, fjolårssäsongen var väl ingen ”one season wonder”? Kan Axén få igång dessa två på allvar kommer målen börja trilla in och självförtroendet komma tillbaka.

Upp till bevis nu, GAIS!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar