onsdag 16 maj 2012

Blåvitt till Listerlandet

Matcherna duggar tätt just nu och imorgon är det dags för IFK Göteborg att åka upp till Pär Ericssons Mjällby.

2-2 och två tappade poäng senast mot MFF i en riktigt underhållande fotbollsmatch på Gamla Ullevi. I och med det resultatet ligger nu Blåvitt på en åttonde plats i tabellen med endast 12 inspelade poäng, två sämre än morgondagens motståndare Mjällby AIF. Det fanns mycket gott att ta med sig från senaste matchen. Söder glöder – igen, Dyrestam är tillbaka på allvar och Daniel Moberg-Karlsson visade upp en enorm potential. Nu gäller det att spinna vidare på det positiva när man åker upp till Listerlandet.
    Erik Lund är sjuk och Tobias Sana är fortsatt skadad, men rapportera från Kamratgården säger att rehabiliteringen går över förväntan. Hannes Stiller är däremot tillbaka efter sin ljumskskada.

Mjällby har inkasserat 14 poäng hittills i årets Allsvenska. Man inledde serien ganska tvivelaktigt med två 0-0-matcher, men det känns lite som att vändningen kom på Rambergsvallen när man förlorade med 4-2. Efter det har man inte förlorat en enda match och senast slog man Kalmar med 2-1 på Guldfågeln Arena. Tränare Peter Swärdh har fyra ytterst kompetenta anfallare i Ekenberg, Fejzullahu, ”Pärlan” och Pode (även mittfältare), vilket ger honom valmöjligheter som nästan inget annat lag har. Just anfallet är Mjällbys starka sida, men man ska heller inte glömma av ”Bagarn” Rosengrens (som gjorde comeback senast) betydelse för laget. Sölvesborgslaget har ett kännbart avbräck i mittbacken Anders Wikström.

Blåvitts startelva bör vara ganska självklar. Alvbåge mellan stolparna och framför honom ska Salomonsson, Jonsson, Waehler och Dyrestam försvara. Har hört vissa supportrar uttrycka sitt missnöje över Waehler, men jag anser att han är viktig för hela laget med sin vilja och glöd. På mittfältet fortsätter nog Haglund och Farnerud centralt, men lite beroende på så kan nog kanterna se annorlunda ut imorgon. Väljer Stahre att fortsätta med DMK och Söder på topp tar Hysén vänsterkanten. Allansson kan komma att starta till höger, men är Selakovic 100% ser jag inget fel i att testa honom där. Väljer Stahre däremot att starta Hysén och Söder på anfallet blir det nog både ”Sella” och Allansson på kanterna. Sedan finns också alternativet Hannes Stiller/Söder på anfallet, men frågan är om Stiller är redo för 90 minuter. Dessutom hade det på ett sätt varit bra att ha Stiller som avbytare om laget behöver mål i slutskedet av matchen.

Imorgon gäller det för Blåvitt att fortsätta spela sitt spel. Det enda som saknas nu är skärpan och fokusen. Ska bli intressant att se om Söder kan glöda ännu en gång, eller om det bara var en engångsföreteelse mot Malmö. Och hur kommer det gå för Hysén? Kan det äntligen lossna eller fortsätter måltorkan?

Avspark 15.00.

IFK Göteborg: John Alvbåge, Erik Dahlin, Logi Valgardsson, Kjetil Waehler, Hjalmar Jonsson, Mikael Dyrestam, Emil Salomonsson, Pontus Farnerud, Nordin Gerzic, Philip Haglund, Robin Söder, Hannes Stiller, Stefan Selakovic, Daniel Sobralense, Tobias Hysén, Jakob Johansson, David Moberg Karlsson, Joel Allansson.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar