torsdag 24 maj 2012

Oinspirerat Blåvitt kryssade

IFK Göteborg ledde med 1-0 och såg ut att ha full kontroll över händelserna på Gamla Ullevi idag, ändå tappade man ännu en gång ledningen och matchen slutade 1-1.

Sana fick förtroende från start idag och Haglund återtog sig plats på mitten tillsammans med Farnerud. Gerzic och Selakovic fick alltså starta på bänken.

Första halvlek tillhörde Blåvitt. Laget ägde matchen, men varken Kalmar eller Göteborg skapade några riktigt heta målchanser. Matchen var ganska tråkig och formsvaga Kalmar imponerade inte överhuvudtaget. Hysén kom fri efter en kvart, men dröjde för länge och Arajuuri hann emellan och bollen gick ut till en resultatlös hörna. Blåvitt hade bollinnehavet, styrde och ställde, men mål, det fick dem inte. Kalmars försvar var bra.

Andra halvleken rivstartade och efter redan tre minuter gör Joel Allansson 1-0. Jakob Johansson slår en underbar långboll till Allansson, som springer i djupled bakom Kalmars backlinje, tar ner bollen och placerar in matchens första mål. Riktigt snyggt mål och bra av både Johansson och Allansson. Blåvitt är fortsatt det bättre laget och därför kommer Kalmars kvitteringsmål efter 75 minuter väldigt ologiskt. Alvbåge slår en svag utspark rakt till Jacob Johansson på mittplan, som misslyckas med mottagningen och Papa Diouf snor åt sig bollen och skickar den vidare till McDonald, som avslutar bra vid Alvbåges närmsta stolpe. Tycker verkligen inte man kan lasta Jakob för det här målet, utan det får Alvbåge helt enkelt ta på sig. I slutet av matchen byter Stahre in Stiller och Selakovic, men Blåvitt lyckas inte få till någon slutforcering och matchen slutar 1-1.

Göteborg gör ingen bra match idag. Laget är alldeles för oinspirerade och har ingen vilja att vinna. Man ska vinna hemma mot Kalmar, så är det bara, finns inga ursäkter. Eller när jag tänker efter, ska Blåvitt verkligen vinna en sån här match så lätt? Man kanske inte är bättre än så här? Vårsäsongen är något Stahre vill glömma illa kvickt och nu gäller det att något händer under uppehållet. Kommer Bjärsmyr hem? Svensson? Eriksson? Blir det något nyförvärv? I och med Hjalmars skada och Dyrestams problem lär det komma in någon back i alla fall och det behövs, minst sagt.

Det är inte många som får godkänt i Blåvitt idag. Alvbåge tillhör en av de bättre spelarna i Göteborg i år, men jag tycker han alldeles för ofta tappar fokus och gör idiotiska misstag. Se t ex utsparken idag, ”såpahänderna” mot Åtvidaberg och utrusningen mot Celik som nästan kosta Blåvitt 2-0 mot GAIS. Det är något han måste jobba på. Valgardsson är verkligen ingen bra ersättare till Dyrestam och gör ingen bra match. Jakob Johansson är OK, hans pass till 1-0 är magnifik. Söder fortsätter vara en av Blåvitts bästa offensiva spelare, men lyckas inte göra något mål idag. Hysén ska nu åka till Ukraina och gör det med noll i självförtroende, han skapade inte mycket idag och ska vara oerhört besviken över sin vårsäsong. Allansson är bäst idag och kröner sin insats med ett fint mål.