torsdag 24 maj 2012

Avgå GAIS?

GAIS förlorade idag borta mot AIK efter ett baklängesmål i 93e minuten.

Första halvleken innehöll massa småskador och tätt spel. AIK hade mer boll, men skapade inte särskilt mycket målchanser. GAIS spelade inte inte alls dåligt och i slutet av halvleken kommer Peter Ijeh fri och försöker lobba över AIKs målvakt med det svåra efternamnet, men misslyckas.

I andra halvlek är AIK bättre, men lyckas inte få in bollen förrän efter 93 minuter. AIK slår en långboll, Sillanpää och Erik Johansson har dålig kommunikation och Lundberg hinner före båda och petar in bollen i mål. Slarvigt av GAIS, vars kris växer sig allt starkare.

Jag såg inte hela matchen idag och kan inte uttala mig fullt rättvist, men man kan inte komma ifrån att GAIS nu är nere i skiten totalt. TOTALT! Laget ligger nu näst sist i tabellen och har fyra poäng upp till säker mark. Något måste hända under uppehållet, men vad vet jag inte. GAIS vårsäsong går till historien som en total katastrof och lagets två bästa spelare så här långt avslutar säsongen med att ge bort en poäng. GAIS krisstämpel är nästan lika stor som Örebros och den är inte liten..

Celik gör en helt fantastisk match mot Blåvitt, men är totalt urusel idag, vad hände? Ayarna är däremot ännu en gång bra och dominerade stundtals mittfältet idag, plus till honom. Axén får underkänt, gör ingen bra tränarinsats idag (inga bra byten) och det är absolut inget fel i att diskutera hans avgång. Saken är bara den att GAIS inte har råd att kicka och anställa en ny tränare. Uppehållet kan inte komma mer lägligt för GAIS, nu gäller det att samla kraft, ta reda på vad det är som felar och få tillbaka vinnarmentaliteten som saknats hela säsongen.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar