lördag 5 maj 2012

ÖIS tappade poäng

ÖIS ledde bortamatchen mot Sylvia med 2-1 fram tills matchminut 90, då slog Robin Eliasson till och ÖIS fick åka hem till Göteborg med två förlorade pinnar.

Prytz gjorde två förändringar i startelvan från LB-matchen, in med Wallén och Lycén och ut med Hedman och Björkeryd. Otterstedt fick nytt förtroende på högerbacken och jag måste ge tummen upp till de anonyma kommentarerna som trillade in igår. En bra startelva och en riktigt bra bänk.

Matchen inleddes i rasande tempo och vi hade två mål redan efter 19 minuter. Örgryte fick en pangstart och tog ledningen efter nio minuter. Emil Karlsson gör sitt fjärde mål för säsongen när han pangar upp bollen i krysset från långt håll. Ett par minuter senare går Abrahamsson ut och manglar Timmy Wilhelsson och får en straff emot sig, plus ett gult kort. Wilhelmsson blev så illa däran att han tvingades byta mot Fredrik Nygren. Straffen förvaltade Johan Roxström på bästa sätt och matchen var kvitterad. ÖIS hängde inte läpp för det här och fem minuter senare är Emil Karlsson nära på att hänga dit sitt andra. Efter 35 minuter tänker Sylvias målvakt Jonathan Rasheed alldeles för mycket på vilken nattklubb han ska besöka ikväll och koncentrerar sig inte alls på att han håller i matchbollen. Detta resulterar i ett gult kort och en indirekt frispark för bortalaget. Holländer laddar bössan, men lyckas inte göra mål och istället går bollen ut till Tommy Lycén som trycker in sitt första för säsongen. Snacka om att tacka för förtroendet. 2-1 i halvtid

I halvtid byts Oscar Wallén ut (varför, någon?) och in kommer Johan Hedman. Mycket nämnvärt händer inte i andra halvlek och jag hade en del problem med LGSports sändningen, kanske berodde det på min uppkoppling, vad vet jag. Sylvia försöker, men är aldrig riktigt nära en kvittering. ÖIS och inbytta Hedman oroar stundtals, men laget verkar ganska nöjda med resultatet. Sedan händer det som inte får hända. Sylvia lyfter in en lång boll i straffområdet på övertid, Robin Eliasson hoppar upp och lyckas få in bollen bakom Abrahamsson.

Nä, det här var inte roligt. ÖIS förlorar idag med 2-2, om man nu kan göra det. Visserligen kanske ÖIS bör vara nöjda med att kryssa borta mot toppkonkurrenten, men när det sker på det här viset är det nog inte många som tänker i dem banorna. Det är lite svårt att ge plus och minus med tanke på svårigheterna jag hade med sändningen, men Hedman visar i andra halvlek att det är konkurrens på ÖIS anfall i år. Tommy Lycén har jag aldrig riktigt trott på, men ett mycket bra inhopp senast och målskytt idag, fortsätt så. Emil Karlsson fortsätter imponera och är ett mästerligt nyförvärv, ett mål idag och hade bud på fler. Jakob Lindström är också bra, men det är han alltid. Någon mer som bör rosas för sin insats?
    För att vara lite positiva så är ÖIS nu ett av två lag (Kristianstads förlorade mot Skövde idag) som är obesegrade i serien. Närmast väntar Norrby, tre säkra, och sedan är det Utsikten, Trollhättan och Gauthiod som står på tur. Känns som ÖIS kommer vara fortsatt obesegrade när man åker till Lund den nionde juni.

Värt att notera är att ifall Jakob Lindström, "Seb" Johansson eller Sahlin drar på sig ett gult kort mot Norrby så är de avstängda i derbyt mot Utsikten 20 maj.