söndag 6 maj 2012

Söndagsblogg

Sitter och funderar på vad det är som ÖIS saknar. Mot LB tog det 83 minuter innan man gjorde mål trots chans på chans genom hela matchen. Igår tappade man sin ledning mot Sylvia på övertid, trots att man inte var speciellt pressade i slutskedet. Är det självförtroende, eller kanske rutin?
**
Robin Erikssons Kärra KIF har fångat vårt intresse rejält. Igår bortaslog man Guldheden med 4-0 och har nu fyra vinster på lika många matcher och en målskillnad på 16-0. Självklart gjorde Eriksson mål, två gånger om dessutom. Han har nu gjort nio av Kärras mål. Nu är den stora frågan, är han den bästa spelaren någonsin i svenska division 4 (alla län inkluderade)?
**
Vill bara att timmarna ska passera just nu, för IFE-Blåvitt på imorgon kommer bli en riktig jävla fotbollsmatch. Tittar man på tabelläget så är det en måstematch utan dess like för Stahres blue white-army. Förlorar man är man 10 pinnar bakom Borås, men vinner man skiljer det bara 4 och då väntar sedan AIK och MFF för Elfsborg. Blåvitt kommer få det hett om öronen, det är säkert, speciellt utan Sana. Det saknas visserligen inte alternativ till Tobias, men ärligt talat, ingen kan gå in och göra det han kan göra.
**
Qviding möter idag Oddevold på Valhalla IP. I Oddevold hittar vi b la Tom Ekliden, Angelo Vega, Mentor Zhubi och Johan Patriksson, som alla har ett förflutet i Göteborg. Sargon Cicek, Rikard Hansson och Kamal Mustafa blev sjuka innan matchen mot Kristianstads FF senast, men medverkar förhoppningsvis idag. Kaptenen Per Broberg, som utgick skadad senast, saknas dock. Senast mot KFF skapade Isa Bagci ett par frilägen, men lyckades inte hänga dit någon, vilket beror på att han är lite efter i träningen enligt tränare Bosko Orovic. Det är lite synd att man inte har bättre koll på årets Qviding, de har en intressant trupp med Isa, Moses, Mustafa, Frick och Patrik Wallin.
**
Hur bra är Blåvitts Sebastian Ohlsson? Imponerar både i U21 och U19. Två mål senast mot Öster (4-4) i U19. Honom måste man åka och kolla på någon dag.
**
Sundsvall hade 2500 på läktarna mot regerande mästarna HIF igår, Syrianska hade 1600 mot ett av Sveriges roligaste lag Elfsborg och 1800 mot Häcken. MaIF hade 2800 mot Åtvid, Åtvid hade samma siffror mot Gefle och Gefle har haft under 3000 i de två senaste. Ändå är det Häcken som står i skottsektorn när seriösa journalister ska dra publikskämt på Twitter (se Johan Rylander och Robert Laul). Nä, det är inte lika roligt längre.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar