torsdag 17 maj 2012

Spelarbetyg: Mjällby - IFK Göteborg 1-1

(spelarbetygen är skala 1-10):

Alvbåge - 6
Stabil. Helt skuldfri på målet (mycket snyggt för övrigt). Annars bra på hörnorna och räddade fint vid Ericssons "avslutningsförsök".

Salomonsson- 4
Syndabock då han helt ostört spelar bollen snett inåt bakåt. Har i övrigt svårt att få ut sitt register då han oftast tvingas ut mot sidlinjen. Många bollar studsar även lätt ifrån hans fot, inte alls hans match helt enkelt.

H.Jonsson- 5,5
Hjalles långboll resulterar slutligen i ett Blåvitt-mål, men i övrigt spelar han sin vana trogen på säkerhet. Lite långsammare, lite stelare och lite osäkrare än det flesta i Allsvenskan men ändå på plats tack vare sin rutin.

Waehler- 5,5
Vinner nickdueller, bra positionsspel och ovanligt bra passningsspel. Men något stämmer inte riktigt med samspelet - "Kjetil-Hjalmar-Haglund". Antingen är det dags att möblera om i försvaret eller börja fördela roller tydligare för just nu är det oerhört stora hål i det blåvita försvaret.

Dyrestam- 6
Inte lika dominant som mot MFF men bra i det defensiva arbetet. Några matcher till och "Dyre" är snart redo att börja axla försvaret som ledare. Bra i man-mot-man situationer idag.

Allansson- 5,5
Rörlig och bra kämparglöd, men inget flyt i spelet idag. Maif stängde tidigt korridoren där Allan-Salo skulle löpa och i efterhand undrar jag inte om inte detta var en "Sella-match".

Haglund- 5
Sen i dueller, felpassningar och förlorade bollar. Philip är i en tydlig formsvacka. Undrar inte om hans tredje gula och avstängning i nästa match kommer lägligt?

Farnerud- 5
Vann en del bollar och fördelar stundtals enkelt, men av det förväntade är detta inte i närheten av vad man tänkt sig efter man sett honom på försäsongen. I nästa match är det nog Gerzic han spelar med, kanske passar hans spel bättre då? Får vi hoppas, för Pontus är en spelare Stahre bygger sitt spel runt.

Hysén- 5
Ovanligt osynlig. I de tidigare matcherna skapade han lägen, men missade chanserna. I denna matchen skapas varken lägen eller missas chanser. Oroväckande.

Söder- 6,5
Mål igen! Bra mottagning och briljant avslut. Utöver det löser han många situationer på egen hand och samarbetet med DMK verkar fungera allt bättre. Allt mer given i ett 4-4-2.

DMK- 5,5
Nyligen A-lagskontrakterade junioren David Moberg-Karlsson visar idag en del goda intentioner som dock inte leder till särskilt mycket. Har fortfarande (inte konstigt) svårt att ta rätt beslut, men med speltid kommer det bli allt bättre. 

Inbytta:
Gerzic- 6
Ett klart piggt inhopp av Nordin som återigen visar tydligt sin trygga bollbehandling. Bra passningar och snabba beslut. Ser ut att vara i bra form, definitivt från start i derbyt!

Stiller- 6
Stångar sig fram som vanligt och lyckas även nicka i ribban. Hannes har ett fint flyt just nu och jag undrar inte om han borde startat denna matchen då Maif är ett lag som ofta spelar omställningsfotboll.

Selakovic - spelade för kort tid för att betygsättas.
Spelade för kort tid för att betygsättas. Fast man såg tydligt hur enkelt det kan vara ibland att bara slå inlägg. Ta emot, slå in. Sella är nog bäst på just det.

1 kommentarer:

Majornas sa...

Om du har en tjuogogradig skala (inklusive halvpoängen) så borde det kunna vara lite större skillnad på alla 5-5,5-poängare.

Om Haglund och Hysén är ur form och får en 5:a, och Hjalle är ganska stabil och får en 5,5:a så känns det som att du inte riktigt utnyttjar skalan korrekt.

Både Hysen och Haglund kunde lätt flyttats ner på en 4:a anser jag.

Skicka en kommentar